IDC Türkiye’de yazılımdan sorumlu kıdemli araştırma analisti Yeşim Öztürk’e göre “Evrim geçiren tehdit ortamı ve hedefli güvenlik saldırılarındaki artış, kurumları, kritik şirket varlıklarının güvenliğini sağlayabilmeleri için daha sağlam güvenlik stratejileri ve politikaları geliştirmeye itiyor. Bulut, analitik ve mobilite gibi 3. Platform teknolojilerine odaklanan güvenlik problemleri ve sürekli artan dijital iletişim kanalları, önümüzdeki yıllarda kurumların önündeki en önemli güvenlik meseleleri olacağa benziyor. Bilgi güvenliği de Türkiye’de en büyük önceliklerden bir tanesi olarak görülüyor ve kurumlar, BT güvenlik seviyelerini artırmalarına yardımcı olması için çalışanlarının farkındalıklarını artırmaya ve yeni bilgi güvenliği teknolojilerine yatırım yapmaya daha fazla odaklanıyor.”
“IDC CIO Zirvesi Anketi 2016” sonuçlarına göre önümüzdeki yıllarda da güvenlik, ortak bir endişe olarak daha da ön plana çıkıyor olacak. Bu nedenle, planlanan güvenlik yatırımlarının artı ve eksi yönlerinin kapsamlı bir şekilde yönetim kurulu seviyesinde ele alınması gerekiyor. Dolayısıyla, kurumların, BT altyapılarının hem iç hem dış güvenlik risklerini analiz etmeleri ve bu riskleri, gelişmiş güvenlik teknolojilerine yatırım yaparak minimize etmeleri gerekiyor.
IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları konuya şöyle yaklaşıyor: “Siber güvenliğin Türkiye’deki CIO’ların gündeminde ilk sıralarda yer aldığını gözlemliyoruz. Her geçen gün daha fazla kurum, yeni risk planlama stratejileri geliştirerek, güvenlik konusunun yönetim kurulu seviyesinde görünürlük kazanmasını sağlıyor. Ancak, mevcut ekonomik durum, kurumların BT güvenlik bütçelerini azaltmalarına neden oluyor. Bu tarz bütçe kısıtlamaları kurumların maliyeti azaltan ve operasyonel verimliliği artıran yeni BT güvenlik çözümleri aramasına yol açacaktır. Yenilikçi iş modelleri ve dış kaynaklı güvenlik hizmetleri de CAPEX’i düşürmek isteyen, bu konuda yetişmiş eleman bulmakta ve maliyeti nedeni ile istihdam etmekte zorlanan pek çok kurum tarafından mutlaka değerlendirilecektir.”
Konferans çerçevesinde en son teknolojilerin ele alınması için, IDC bu etkinlikte; IBM, Netaş, Palo Alto Networks, CyberArk, Check Point, CRYPTTECH, EfficientIP ile eş-sponsorluk yapan NGN, Forcepoint, Fortinet, Infoblox, Innovera, Intel Security, Microsoft, Platin Bilişim, Symantec-Blue Coat, UITSEC, Veeam, VMware, Biznet Bilişim, Detech ile eş-sponsorluk yapan Titus, Infosec, Logitech, Logsign, Lostar, Netsec, Tesan gibi sektörün önde gelen tedarikçilerinin yanı sıra; STK’lar ve CISO’lar ile de işbirliği yapmaktadır.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.