Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay fuarda tanıttıkları UniKit’le ilgili “Viyadük inşaatlarında ya yol tamamen kapatılıyor ya da trafik farklı bir yöne yönlendiriliyor, bunun sonucu değişen yol güzargahları nedeniyle uzayan yollar zaman ve benzin tüketimimizi arttırarak ekonomiye zarar veriyor. Yeni geliştirdiğimiz bu sistem ile trafikte aksamaya sebep olmadan inşaat yapılabilecek. Böylece hem zaman hem de benzin tasarrufu ile ekonomiye katkı sağlanıyor. Yurtdışında başarı ile uygulanan sistem yoğun şehir trafiği olan İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde satışa sunuldu.
Türkiye’ye 78 milyon TL’lik yatırım
Kiralama parkına yönelik 78 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını da ifade eden Özatay, “2017 yılında yeni bölgelere de yatırım yaparak faaliyetlerimizi arttıracağız. Kiralamaya firmalar çok büyük ilgi gösterdi. 2016’da kiralama parkımıza yönelik toplam 78 milyon TL’lik yatırım yaptık. 2017 yılında da 10 milyon Euro yatırım yapmayı planlıyoruz. Böylece doğrudan dış yatırım sağlamış olduk. Kiralama parkımızın ekonomik büyüklüğü 100 milyon TL. Bu yatırımın tamamını ürün satın alması oluşturdu. Kiralık ürün parkımızı büyüterek Gebze’deki fabrikamızın içerisinde bir depo alanı kuruyoruz. Bu yatırım depo alanımızın yüzde 20’sini oluşturacak. 2017 Mart ayında faaliyete geçecek” dedi.
İnşaatlarda yüksekte güvenli çalışma
Özatay, şu anda Türkiye genelindeki yaklaşık 130 şantiyede Doka ürünlerinin kullanıldığına vurgu yaptı. İstanbul’daki yüksek katlı projelere yönelik sundukları Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi’nin büyük bir ilgi gördüğünü belirten Özatay, İstanbul dışında Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden de yoğun talep aldıklarını söyledi.
Özatay “Kalıbı bir lego olarak düşünmek gerek. 40 bin farklı ürünün bir araya gelmesinden oluşuyor. Yüksek katlı projelerde en çok tercih edilen ürünümüz Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi’dir. Türkiye’ye ilk defa Doka tarafından getirilen ürün, sistemin sağladığı boşluksuz kaplama sayesinde her yükseklikte güvenle çalışma yapılabiliyor. Boşluksuz kaplama sağlayan sistem sayesinde şantiye personeli düşmekten, rüzgar ve hava şartlarından korunur. Sistem sürekli binaya göre yönlendirildiği için kule vinçlerin çalışamadığı yüksek rüzgar hızlarında dahi tırmanma işlemi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca artan güvenlik hissi nedeniyle şantiyeler daha yüksek üretkenlikle çalışabiliyor. Hidrolik sistem sayesinde, sistem kat tamamlandığında bir üst kata otomatik tırmanma sağlayabiliyor ve vinç kapasitesinden de tasarruf edilmiş olunuyor. Doka, koruma perdelerinin ön montajını da kendisi gerçekleştirerek firmaya büyük maliyet avantajı ve zaman tasarrufu sağlamış oluyor” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.