Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası, son üç yılda 68,1 milyon poundluk bir pazarda yardımcı rol oynadı, önümüzdeki dönemde 7,4 milyon poundluk iş hacmine katkı sağlayacak.

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT son üç yılda, Birleşik Krallık firmalarına Türkiye pazarında yardımcı olarak, toplam 68,1 milyon poundluk bir pazara katkı sağladığını açıkladı. BCCT İş Geliştirme Ekibi, 2016 yılında ise firmalara ayda ortalama 57,1 servis verdiğini, yıl boyunca 488 firma ile iletişime geçerek, 685 iş ve hizmet desteği sağladığını belirtti. Önümüzdeki dönemde, BCCT’nin katkılarıyla gelecek iş hacminin 7,4 milyon pound olması öngörülüyor.

BCCT kayıtlarına göre; Türkiye pazarına doğrudan veya distribütör aracılığıyla giriş yapan Birleşik Krallık firmalarının çoğunluğu enerji, sağlık, mühendislik-teknik, kimya ve lojistik alanlarında faaliyet gösteriyor. BCCT’ nin desteğiyle bu firmalar distribütör bulmak, müşteri edinmek ve fabrika kurmak yoluyla son üç yılda Türkiye’de varlıklarını artırdılar. Odadan yoğun hizmet desteği talep eden sektörlerin başında ise mühendislik, enerji, mekanik, metal( demir-çelik), eğitim, sağlık, inşaat, kozmetik ve yiyecek& içecek sektörü geliyor.

BCCT, 2013’ten beri özelleştirilmiş hizmetleriyle Birleşik Krallık-Türkiye ticaret ilişkilerine yoğun katkıda bulunuyor. Bu katkı ile, Birleşik Krallık şirketleri kısa ve uzun vadede iş hacimlerinde değer artışları görüyorlar. İş dünyasındaki bu ilişkilerini geçtiğimiz yıl Türkiye’de yatırıma dönüştüren şirketler ise yenilenebilir enerji, sağlık, makine mühendisliği, kimyasallar, liman ve lojistik alanlarında faaliyet gösteriyor.
Birleşik Krallık ve Türkiye’deki ticaret ve hizmet sektörlerinde 2017 yılında da olumlu ve yapıcı dinamizmin artış göstermesi bekleniyor. İki ülkenin karşılıklı pazar ve ekonomilerine katkı sağlanabilecek yatırımlar önemini koruyor. BCCT iş geliştirme uzmanları Türkiye’nin üretimde katma değer yaratacak yatırım potansiyeli ile Birleşik Krallığın katma değerli, nitelikli marka oluşturma deneyiminin yeni projeler için sinerji doğuracağını belirtiyor. Her iki ülkedeki firmaların birbirlerini tamamlayan projeler üretmek suretiyle ortak bir kazan-kazan anlayışını benimsemeleri ise başarılı projelerin önünü açıyor.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın