Alleather-IDF, Türk ve dünya deri sektörünü İstanbul’da bir araya getirecek.

Türk deri sektörü sahip olduğu bilgi birikimi ve uzmanlaşma ile 225 milyar dolarlık ticari büyüklüğe sahip dünya deri pazarında hem deri ve hem de deri ürünleri alanında büyük oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dünyanın 11. büyük deri ve deri mamulleri ihracatçısı olan Türkiye aynı zamanda 15. büyük yarı işlenmiş–bitmiş deri ve işlenmiş kürk ihracatçısı ünvanına da sahip.

İtalya ve İspanya’da iş koşullarının zorlaşması, tabakhanelerin kapanması ile Avrupa deri sektöründe ortaya çıkan kriz, Türk deri sektörüne ham deri tabaklama ve işleme alanında hem önemli bir pazar fırsatı sunuyor hem de bu alanda bölgedeki liderliğini güçlendiriyor. Yerli üreticilerin üretimde kaliteye verdikleri önem, katma değerli üretim ve ARGE yatırımlarını arttırması Türk deri sektörünün önümüzdeki dönemde önünün açık olduğuna işaret ediyor. Sektörün 2023 yılı hedefi 5 milyar dolar ihracat büyüklüğüne ulaşmak.

Alleather-IDF ile Türk deri sektörü yeni alternatif pazarlara nokta atışı yapacak
Ülkemizin en öncü ihracatçı sektörlerinin başında gelen Türk deri sanayi, İstanbul Fuar Merkezi’nde 01-03 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Alleather – IDF İstanbul Deri Fuarı’nda biraraya gelecek. Üç gün devam edecek fuar boyunca sektör, dünyada İtalya’dan sonra kalite ve tasarım gücü anlamında var olan pozitif imajını, ihracat rakamlarına da yansıtmayı hedefliyor. Fuarın networking gücü ile Rusya pazarının 2014 yılında olduğu gibi yeniden yüzde 40’lara varan ihracat rakamlarına ulaşması ve birebir(B2B) görüşmeler ile de yeni alternatif pazarlar için nokta atışı yapılması bekleniyor.

Rusya’nın dışında Amerika ve Avrupa’da da deri ihracatında önemli bir yere sahip olan sektör, Alleather – IDF İstanbul Deri Fuarı sayesinde özellikle belirlediği odak ülkeler ile önemli işbirliklerine imza atmayı hedefliyor. Katılımcı ve ziyaretçilerini Amerika, Çin, Japonya, İtalya gibi birçok ülkenin profesyonel alıcıları ile araya getirecek olan fuar, Türkiye’nin kalite ve tasarım gücünün yanı sıra lojistik konumuna da dikkat çekiyor.

Türk deri sektörünün geçmişi 12. yüzyıla dayanıyor
Deri sektörünün dünya genelindeki toplam ithalat hacmi ortalama 250 milyar dolar. ABD, 2014 yılında gerçekleştirdiği 40,6 milyar dolar ithalat ile dünyada lider konumda yer alırken, deri sektöründeki geçmişi 12. yüzyıla dayanan ülkemizin bu büyük pazardaki payı sadece binde 1’le sınırlı kalıyor. İtalya’nın aynı pazardaki payı ise yüzde 1,2.
Türk deri sanayinin potansiyeli yüksek hedef ülkelerdeki pazar paylarını artırmayı ve beraberinde özellikle son dönemde Rusya’da kaybedilen ihracat rakamlarını geri kazanmayı hedefleyen Alleather – IDF İstanbul Deri Fuarı, hem katılımcılara hem de profesyonel ziyaretçilere çok önemli bir avantaj sağlıyor. Fuarı düzenleyen UBM, deri alanında dünyanın bir numaralı fuar şirketleri arasında yer alıyor. Dünya genelinde deri sektörünün güçlü iki fuar etkinliği olan APLF ve ACLE ile tekstil alanında çok önemli bir fuar olan MAGIC’in organizatörlerinden olan UBM’in 1-3 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’ni global gücüyle uluslararası ziyaretçilerin ilgi odağına taşıyacak.

UBM, içinde bulunulan zor döneme rağmen Türkiye’de yatırım yapmaya devam ediyor
Türkiye’nin ve içinde bulunduğu coğrafyanın zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken UBM EMEA (İstanbul)Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, “UBM olarak böylesi bir dönemde Türkiye’de yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çünkü, Türkiye halen üretime güçlü bir şekilde devam ediyor. Ürün temini açısından canlı bir pazar olduğu gibi sürekli, gelişen, büyüyen dinamik ekonomisi ve elbette stratejik konumu sayesinde özellikle Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika bölgeleri için çok önemli bir potansiyele sahip. İngiltere Borsası’na kote dünyanın en büyük fuar şirketlerinden biri UBM olarak uluslararası arenada 100 yılı aşkın tecrübeye sahibiz. 5 bin çalışanımızla 20’den fazla ülkede yılda ortalama 400 fuar düzenliyoruz. Türk deri sanayinin çatı örgütü TÜRDEV ile el ele vererek Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı’nı düzenliyoruz. Kendi deneyimlerimiz ve elimizde bulunan uluslararası güç ile Alleather-IDF’i destekleyerek zirvenin vazgeçilmezi haline getirmek istiyoruz” dedi.

Türk deri sektörü, krizden kendini yenileyerek ve daha da güçlenerek çıkacak
“Türk deri ve deri konfeksiyon sektörü, yaşanan her krizden kendini yenileyerek, daha güçlü ve hızlı bir şekilde çıkmayı başarmış bir sektördür” diyen TÜRDEV Başkanı Kıyasettin Temuçin, Rusya ve Türkiye arasında açılan beyaz sayfanın sektöre olumlu etkilerinin hızlı bir şekilde yansıyacağını şu sözlerle belirtti: “Rus pazarı ile ticaretimiz hayli uzun yıllara dayanıyor. Bu zamana kadar her iki taraf da aynı dili konuşup, birbirlerinin beklentilerini bilerek iş ilişkilerini sürdürdü. Bundan sonra da Türk firmalar kaliteli ve özgün tasarımları ile Rusya pazarına ihracat yapmaya devam edecekler. Şimdi her zamankinden daha fazla Türk deri ve deri konfeksiyon sektörünün gücünü gösterme zamanıdır. Bu vesile ile tüm deri ve deri konfeksiyon firmalarını Alleather-IDF Fuarında buluşmaya davet ediyorum. İnanıyorum ki, Türk firmalar hazırladıkları koleksiyonlar ve private label ürünler ile yeniden Rusya pazarına damgasını vurarak gelecek” dedi.

Deri sektöründe sanayileşmenin zor olduğunu çünkü çok emek istediğini kaydeden İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı da, şimdilik rakamlara yeterince yansımasa da Türk deri sektörünün verdiği imajın dünyadaki görüntüsü açısından İtalya’dan sonra Türkiye’nin geldiğini gösterdiğini vurguluyor. Mızraklı sözlerine şöyle devam ediyor: “Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı’nın diğerlerinden ayrılan şöyle bir özelliği var; Yıllarca deri sektörü olarak belli fuarları yerel ortaklarımızla yaptık ve belli aşamalar kaydettik. Ancak artık dünyada ezber bozacak şeylere ihtiyaç var. Artık parametreler değişti. Yeni şeyler yapmamız, yeni partnerler bulmamız lazım. Örneğin, Rusya’da bizim tanımadığımız müşteri yok. Bizim, dünyanın diğer ülkelerine hakikaten yoğun bir şekilde deyim yerindeyse saldırmamız gerekiyor. Amerika, Avrupa, Uzakdoğu… Bir de deri sektörü olarak focus ülkelerimiz var. Rusya’nın yanı sıra Amerika, Rusya zaten var, Çin, Japonya, İtalya. Biz artık bu işi çok iyi bilen, esas işi fuarcılık olan bir partner bulmak istedik ve dünyanın en büyük fuarcılık şirketlerinden olan UBM ile bir anlaşma imzaladık. 1 milyar doların üstünde cirosu olan 20’den fazla ülkede fuar yapan 5.000 bin çalışanı olan İngiltere’de borsaya kote olan bir gruptan bahsediyoruz ve en önemlisi deri konusunda dünyanın en büyük fuarcılık şirketi. Dolayısı ile UBM’in veri tabanını çok önemsiyoruz. Önemli satın almacıları Türkiye’ye getirebilecek bir organizasyona ihtiyacımız vardı ve bizim elimizdeki kısıtlı pazarlama bütçeleri ile bu olmuyordu” dedi.

Özellikle profesyonel alıcı – satıcı ve üreticinin bir araya geleceği fuarda birebir görüşmeler(B2B) önemli bir yer tutuyor. Bu görüşmelerde katılımcı ve ziyaretçiler hedef ülkelerden yetkili kişilerle bira araya getirilerek hedef açısından dünyanın en büyük tedarikçilerinden biri olarak gösterilen Türk deri sektörünü bir adım daha ileriye taşımış olacak. Ayrıca T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri ile yaklaşık 12 ülkeden Alım Heyeti de Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı’nda yer alacak. Deri sektöründe profesyonellerin buluşma noktası haline gelecek fuarda dünya bir kez daha Türk deri sektörünün her yönüyle gücüne şahit olacak.

Türk deri sektörü, Alleather-IDF’te gövde gösterisi yapacak
Türk Deri Sektörü 15 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşecek olan ve 6 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin katılımının beklendiği fuarda, üç gün boyunca kalitesi ve tasarım gücü ile gövde gösterisi yapacak. 1-3 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı’nda başta deri konfeksiyon firmaları olmak üzere deri ve deri aksesuar ürünleri, deri aksesuarları, bitmiş deri, deri makineleri ve kimyasalları gibi ürün grupları yer alacak. Fuarın katılımcı hedef kitlesi; tabakhane, kimyasal makineciler gibi hammadde ve ekipman üreticileri ile distribütörleri ve konfeksiyon alanındaki üreticileri içeriyor. Ziyaretçi hedef kitlesi ise dericilik sektöründe ve yan sanayilerinde faaliyet gösteren tüm profesyonelleri kapsıyor.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın