ÜNLÜ Menkul tarafından 35 gün vadeli olarak bu hafta ihraç edilecek olan bono statüsündeki yapılandırılmış borçlanma aracı (DCD muadili) yatırımcılara, beklentilerine göre kur hareketlerinden yararlanmanın yanı sıra piyasadaki mevduat faizinden daha avantajlı bir getiri sunmayı amaçlıyor.

Söz konusu ürün, belirlenen vade sonunda kurun 3,42 seviyesinin altına inmemesi durumunda yatırımcıya vade sonunda yıllık bazda brüt yüzde 15,25 getiri imkanı sunuyor. Yatırımcı bu durumda anaparasını Türk Lirası olarak alacak. Kurun vade sonunda 3,42’in altında kalması halinde ise yatırımcı yıllık brüt yüzde 15,25 kazanacak ve orijinal yatırım tutarı 3,42’lik kur seviyesinden dolara dönecek. Kazanılan faiz de dikkate alınırsa yatırımcı doları 3,37 kur seviyesinden almış olacak.

Söz konusu ürünle ilgili ÜNLÜ Portföy Genel Müdürü Murat Gülkan şu açıklamayı yaptı: “Bu ürün yatırımcının Türk Lirası anaparasını, belirli bir vadede, belirlenen bir kurdan dolara çevirme hakkını karşı tarafa satarak, karşılığında ilave getiri elde ettiği bir ürün. Bu ürünümüz elinde Türk Lirası bulunduran, yüksek kurdan dolar almak istemeyen ama düştüğü taktirde almayı düşünen yatırımcılara yönelik olarak tasarlandı. Yatırımcı bu ürünle Türk Lirası tuttuğu sürede elde ettiği mevduat faizinden daha yüksek bir mevduat faizi elde etme imkanına sahip”

Yapılandırılmış borçlanma araçlarının, muadili olduğu Tam Teminatlı Opsiyon İşlemi (Dual Currency Deposit – DCD) ürünlerinden farklı olarak, erken çıkış esnekliği sağladığına dikkat çeken Gülkan, yapılandırılmış borçlanma araçlarının dolar kurundaki dalgalanmalara bağlı olarak risk de taşıdığını belirtti.

Yatırımcıların stratejilerine uygun bir yatırım ürünü

Yatırımcıların getirilerini artırma arayışına uygun olarak yeni ürünler tasarlamaya her zaman önem verdiklerini belirten ÜNLÜ Portföy Genel Müdürü Murat Gülkan, yapılandırılmış borçlanma araçları ile piyasanın derinleşmesine katkıda bulunmayı ve bireysel yatırımcılara alternatif yaratarak daha iyi getiriler elde etme imkanı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Yapılandırılmış borçlanma araçlarının, türev araçlar ya da birkaç farklı finansal enstrüman bir araya getirilerek ve yatırımcıların stratejilerine uygun olarak hazırlanan yatırım ürünleri olduğunun altını çizen Gülkan, bireysel yatırımcıların tek başına ulaşamayacağı bu ürünlerin yatırımcıların risk ve beklentileri doğrultusunda, bir dayanak varlık üzerine istenilen vadede kişiye özel olarak tasarlanabildiğini belirtti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın