İptal taleplerinizi yazılı olarak yapınız

Bankalar, GSM operatörleri, internet ve uydu servis sağlayıcıları gibi kurumlardan aldığınız hizmetlerden vazgeçmek ya da değişikliğe gitmek istiyorsanız, bu talebinizi ilgili kuruma yazılı olarak bildirmenizde fayda var. Hukukçular, çağrı merkezleri aracılığıyla yapılan bildirimlerin bağlayıcı olmayabileceğini, tüketicilerin zor durumda kalmamaları için başvurularını somut delile dayandırmalarını öneriyor.

Aldığınız hizmette bir değişiklik yapmak ya da hizmeti iptal etmek istiyorsanız bu işlemi çağrı merkezleri aracılığıyla değil, yazılı olarak yapın. Bu uyarıyı hukukçular yapıyor.

Avukat Cevat Kazma, “Telefondan yapılan bildirimlerin kayda geçmemesi ya da dikkate alınmaması gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Tüketici, aldığı hizmeti iptal ettirdiğini düşünürken karşısına çıkan borç nedeniyle icra dosyasıyla karşı karşıya kalabiliyor” ifadelerini kullandı.

Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği’nin 23. Maddesi’ne göre fesih bildirimlerinin kağıt üzerinde ya da veri saklayıcısı ile satıcı/sağlayıcıya yöneltilmiş olması gerektiğini ifade eden Avukat Cevat Kazma, tüketiciler için en sağlıklı yolun yazılı bildirimler olduğunu belirtti.

Fesih bildirimiyle ilgili yaşanabilecek problemlerde, tüketicinin elinde belge olmaması halinde sunacağı hiçbir delilin olmayacağını ifade eden Cevat Kazma, bu bildirimleri e-posta, iade-i taahhütlü mektup ya da noter aracılığı ile yapılması konusunda uyarılarda bulundu.

Böylece tüketicinin elinde somut bir delil olacağını ve olası bir mağduriyetin bu sayede giderilebileceğini söyledi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın