Growtech Eurasia 16’ncı Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 4 kıtadan, 700’ün üzerinde marka, 24 katılımcı ülke, 80 ülkeden 4.145’i uluslararası 81.206 ziyaretçi ile 30 Kasım-03 Aralık tarihleri arasında Antalya Expo Center’da 50.000 m2 fuar alanında gerçekleşti.

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı Growtech Eurasia 16’ncı Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 30 Kasım-03 Aralık tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlendi. Bugüne kadarki en büyük fuar alanı büyüklüğü olan toplam 50 bin m2’lik alanda düzenlenen fuar, son 16 yıla ait kendi rekorunu kırarak 80 ülkeden 81.206 kişi tarafından ziyaret edildi. Fuarda, ‘Sulama ve Sera Teknolojileri’, ‘Bitki Besleme ve Koruma’, ‘Traktör ve Tarım Makineleri’ ile ‘Tohumculuk’ başlıkları altında 4 farklı ürün ve hizmet grubu yer aldı.

700’ün üzerinde marka, 81 Bin 206 ziyaretçi Growtech Eurasia’daydı
Growtech Eurasia’nın bu yıl da çok başarılı geçtiğini ifade eden Growtech Eurasia Marka Direktörü Engin Er, “Amerika, Afrika, Asya ve Avrupa olmak üzere 4 kıtadan 24 farklı ülkeden 700’ün üzerinde ulusal ve uluslararası markayı 4 gün süreyle Growtech Eurasia Antalya Tarım Fuarı’nda aynı çatı altında buluşturduk. Türkiye’de yılda 500’ü aşkın fuar yapılıyor ve bunların ortalama 50 tanesi tarımla ilgili. Ancak, Growtech Eurasia ülkemizde uluslararası nitelikte olan ve katılımcı ile ziyaretçilerine uluslarararası hedef pazarların kapılarını açabilen tek fuar olma özelliğini korumaya devam etti. Bu yıl ülke sayımızı 80’e ziyaretçi sayımızı da 81.206’ya yükselttik. Fuar alanımızı ise yüzde 25 genişleterek 40 binden 50 bin m2’ye çıkardık. Tüm bunlar hem ziyaretçi hem de katılımcılarımızı memnun etti. Katılımcılarımız 2017 yılının hatta 2018 yılının uluslararası anlaşmalarını, ticari işbirliklerini Growtech Eurasia Tarım Fuarımız aracılığıya gerçekleştirerek ekonomimize önemli katkı sağladılar. Growtech olarak, katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin Avrupa ve Balkan ülkelerinden Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’dan Türki Cumhuriyetler’e kadar çok geniş bir coğrafyadaki pazarlara ulaşmalarını sağlıyoruz. Her yıl sektör için ortalama 500 milyon doların üzerinde iş hacmi yaratmaktan ötürü çok mutluyuz” dedi.

Growtech Eurasia tarım sektörüne hizmet veren dev bir market
Growtech Eurasia Marka Direktörü Engin Er, Growtech Eurasia 16. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı’nı, dünya genelinde onlarca ülkeye ihracat yapan büyük tarımsal üreticilerin de tarlasını ekip biçen çiftçilerinde tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiği dev bir markete benzetti ve şöyle devam etti: “Fuarımız, tarım sektörünün tüm aktörlerini kucaklayarak alternatif yeni ticari işbirliği fırsatları sunarken, aynı zamanda en son ürün ve hizmetlerin sergilediği ortak buluşma noktası konumunda. Bu nedenle, Growtech olarak tarıma artı değer katan yenilikçi ürün, hizmet ve projeleri ödüllendirmeye devam ediyoruz. Bu yıl 9’ncu kez düzenlediğimiz ve konsepti yenilenerek Growtech Eurasia ‘Tarım İnovasyon Ödülleri’ adını alan yarışmamızda raf ömrü uzatılan pembe domates, seraya girmeye gerek kalmadan ilaçlama yapan portatif ilaçlama makinesi, çiftçiye kendi tarlasına dair özel veriler sunan uygulama, zararlı böceklere karşı faydalı böcek üretimi ve organik madde olarak zenginleştirilen gübre projesi gibi inovatif ürünler önce Seçici Kurul tarafından değerlendirildi, ardından da hem sosyal medya üzerinden hem de Growtech Eurasia ziyaretçileri tarafından verilen oylarla ödüle layık bulundu. Fuar alanımızda ilk kez oluşturduğumuz İnovasyon Alanı’nda sergilenen ürün ve hizmetler katılımcı ve ziyaretçilerimizin büyük ilgisini çekti. Growtech Eurasia sektöre yenilikler getirdiği gibi tarım sektörüne katma değer kazandıran sektörün kalbinin attığı bir fuar. 2017 yılında da Growtech Eurasia’yı geliştirmeye Türkiye’de olduğu gibi Dünya’da da lider konuma yükselmesine yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. ” dedi.

‘Growtech Eurasia ‘Tarım İnovasyon Ödülleri’ Tarımın Yenilikçi Projeleri’ni seçti
Bu yıl 9’ncu kez düzenlenen ‘Growtech Eurasia ‘Tarım İnovasyon Ödülleri’, katılımcıların büyük ilgisiyle karşılandı. 19 ürün ve projenin katıldığı yarışmada; Tohum kategorisinde Büşra Yapıcı ‘Gürcan Pembe Kokteyl Domates Projesi’, Tarımsal Bilişim Danışmanlık kategorisinde Toros Tarım ‘Toros Çiftçi Akıllı Tarım ve Gübreleme Uygulaması’, Tarımsal Makine Ekipmanları kategorisinde Aksu İlaçlama ‘Sera Alanına Girmeden İlaçlama (Portatif mobil ilaçlama makinesi)’, Bitki Besleme ve Koruma kategorisinde Hexaferm ‘Hexaferm Organomineral Gübre Projesi”, Biyoven-Şahin Tatlı ‘Üniversiteli Yerel Böcekler İşbaşında Projesi’ ile ödül aldılar. Kazananlara ödülleri fuar alanında düzenlenen törenle takdim edildi.

İlginç ürünler sergilendi
Her yıl olduğu gibi Growtech Eurasia’da dünya geneline ihraç edilen birbirinden ilginç, yeni ve teknolojik yüzlerce ürün sergilendi. Turuncu, sarı, ampul şeklinde çeri domatesler, minyatür ve iki renkli (sarı-yeşil) salatalıklar, siyah sivri biberler, beyaz patlıcanlar, ‘Yaşayan Marul’ olarak adlandırılan ve bardak içinde taze bekletilebilen, özel bıçakla tek kesimde salataya dönüşebilen marul türlerine kadar pek çok yeni ürün çeşidi fuarda tanıtıldı.

9 ülkeden alım heyeti yer aldı
T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) organizasyonuyla ve Growtech Eurasia’nın evsahipliğinde Alım Heyeti Programı düzenlendi. Bu program sayesinde ihracatçı firmalarımız, hedef pazar ülkeleri arasında yer alan Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Tunus ve Ürdün’den toplam 24 firma ve 27 kişiden oluşan Alım Heyeti ile fuar alanında özel toplantılarda biraraya gelme fırsatı buldular. Ayrıca, UBM tarafından organize edilen B2B görüşmeleri ve Matchmaking Programı ile yeni ticari anlaşmalar için zemin oluşturuldu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın