Dünyada kozmetik ensütrisinin en kapsamlı ve lider fuarı olan Cosmoprof Worldwide Bologna’nın 50. yılına özel, Türkiye’de ilk kez tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye’de bulunan köklü ve dev kozmetik firmalarından temsilcilerin de katıldığı toplantıda, Türk pazarındaki dinamik ve genç nüfus potansiyelinin yatırımcılar için cazibe merkezi olduğu kaydedildi.
İstanbul toplantısı, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) İstanbul Ofisi ev sahipliğinde, İtalya Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo katılımıyla gerçekleşti. Moderatörlüğünü ekranların sevilen ismi, ünlü sunucu Ayşenur Yazıcı’nın yaptığı toplantıda konuşmacılar arasında, Cosmoprof Fuarı Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Mattia Miglio, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz yer aldı.
Türkler Avrupalılara Göre Daha Az Kozmetik Tüketiyor
Türkiye’nin İtalyan üreticiler için önemli bir pazar olduğunu belirten Aniello Musella, “2014-2016 yılları arasında kozmetik sektörüne talep yüzde 6 oranında arttı. Kozmetik tüketim oranlarına bakıldığında, Türkiye’de kişi başı tüketim 18 euro iken, Avrupa’da bu rakam 145 euro görülüyor. Bu rakamlar bize sektörün büyüme potansiyelinin gücünü gösteriyor.”
Devletten İhracatını Arttırmak İsteyen Firmalara Teşvik
Kozmetiğin Türkiye’de en hızlı gelişen sektör olduğunu ifade eden Murat Akyüz, “Geçtiğimiz yıl 1.1 milyar dolar kozmetik ihracatı gerçekleşti. Fuarlara katılmanın, Türk şirketlerin daha hızlı ivme kat etmesi için iyi bir fırsat olduğu kanaatindeyiz. Devlet fuarlara katılıma teşvikler veriyor. Şirketler masraflarının 45 bin dolara kadar olan kısmını devletten alabiliyorlar” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın