E-Tuğra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran
“e-imza’da yılsonu hedefimize 9 ayda ulaştık”
E-Tuğra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, 2016 yılsonu için hedefledikleri 2 milyon elektronik imza ve mobil imza sertifika sayısına bu yılın üçüncü çeyreğinde ulaştıklarını belirtti. N. Hüseyin Kuran E-Tuğra EBG A.Ş.’nin de aralarında yer aldığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilmiş 6 elektronik hizmet sağlayıcısının ürettiği toplam elektronik sertifika sayısının 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 2 milyon 42 bin 051’i bulduğunu kaydederek; “2016 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre elektronik imza sayısında yüzde 4.2 oranında artış olmuştur. Biz bu yılsonu itibariyle 2 milyon elektronik imzaya ulaşacağımızı öngörmüştük. Üçüncü çeyrekte bunu aşmamız bizi sektör olarak umutlandırdı” dedi.
E-Tuğra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, açıklamasını şöyle sürdürdü: “E-Devlet kapısından verilen hizmetlerden yaralanmak için elektronik imza alanların sayısı üç aylık dönemde yüzde 4.2 oranında artarak 1 milyon 960 bin 264’den, 2 milyon 042 bin 051’e ulaştı. Biz 2016 yılı sonu için 2 milyon elektronik sertifika üretimini hedeflemiştik. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun açıkladığı yılın üçüncü çeyrek verilerine baktığımızda hedefimizi aştığımızı görüyorum. Dördüncü çeyrekle birlikte 2016 yılını 2 milyon 200 bin sertifika ile kapatırız diye düşünüyorum.”
Türkiye’deki toplam internet abone sayısı 59.1 milyon seviyesinde olduğuna da dikkat çeken N.Hüseyin Kuran konu hakkında şu bilgiyi verdi. “İnternete bağlanabilen ve e-imza sahibi olan herkes e-Devlet kapısından verilen hizmetlere kolaylıkla ulaşabiliyor. Türkiye’de 2005 yılında e-imza kanununun yürürlüğe girmesiyle başlayan e-dönüşüm süreci 2016 yılı başında e-tebligat, e-fatura, e-reçete, e-arşiv uygulamalarının zorunlu hale getirilmesi ile büyük bir ivme kazanacak. Türkiye’de e-fatura kullanan anonim ve limited şirketlerin sayısı Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre 52 bin 214 e ulaştı. E-fatura, e-defter ve e-arşiv kullanımı ile yaklaşık 300 bin ağacın kesilmesi önlendi ve 900 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. E-dönüşüm sürecinde hem Türkiye, hem vatandaşlar, hem de doğa kazandı.” dedi.
Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine E-Tuğra olarak katkıda bulunduklarını söyleyen Kuran, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sürecin verimli işleyişine destek olabilmek için e-imza üretim merkezlerimizin sayısını 40’ın üzerine çıkardık. Şube ağımızı genişletmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şubelerin yanı sıra hizmetlerimizi Türkiye’nin birçok ilinde e-devlet uygulamaları konusunda verdiğimiz ücretsiz eğitim seminerleri ile de destekliyoruz.” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.