Başbakan Binali Yıldırım’ın da belirttiği gibi sektörlerin halen 40 milyar TL’ye yakın kredi ihtiyacı var. Bu ihtiyaç piyasayı şu anda kilitlemiş bulunuyor. 250 milyar TL gibi piyasa için ilave bir kredi hacmi yaratılması ihracatçıyı ve imalatçıyı rahatlatan bir adım. Üreticiye, ihracatçıya acilen can suyu verilmesi gerekiyordu. Kredi hacminin arttırılarak özellikle ihracatçıya verilecek kredilerde yüzde 100 Hazine garantisi getirilmesini çok önemsiyorum. Mevcut istihdamın korunması adına mümkünse bu kredi desteğinin 2017 beklenmeden hemen verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca, asgari ücret teşvikinden yararlanan firmaların 2017’nin ilk üç ayına ait primlerinin faizsiz olarak yılın son çeyreğine ötelenmesi ve borç yapılandırması talep edenler için KOBİ tanımının 40 milyon TL’den 125 milyon TL’ye çıkarılması başta olmak üzere alınan atılan tüm adımların imalatçılar ve ihracatçılar için çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

Mevcut problemler nedeniyle ülkemizde yatırımlar neredeyse durma noktasına gelmişti. Yukarıda sıraladıklarım ve açıklanan diğer önlemlerle birlikte başta sektörümüz olmak üzere piyasalarda yatırım iştahının yeniden artacağını düşünüyorum.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın