Son zamanlarda “yetenek” kavramını çok sık duymaya başladık. Özellikle medya sayesinde yetenekler ve onların hikâyeleri neredeyse hayatımızın merkezine yerleşti. Peki, hem televizyonda hem de iş hayatında sıklıkla karşımıza çıkan bu başarı profilleri gerçekten birer yetenek mi? Yoksa bir performans ürünü mü? Özellikle kurumlar bu ayrımın farkına nasıl varabilirler?

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, düzenleyeceği yeni eğitim ile şirket verimliliğini etkileyen en güçlü etmenlerden biri olan “yetenek” konusunu ele alıyor. Yeteneği bulma, elde tutma ve geliştirme konusunda önemli bilgiler sunan eğitim, iş dünyasında önemli başarılara imza atmış Yetenek Yönetimi Danışmanı, Eğitmen ve Koç Emine Başdağ tarafından verilecek.

“Yetenekli Çalışan = Başarılı İş Yeri” odağında gerçekleşecek “Yetenek Yönetimi Eğitimi”, 22 Kasım 2016 tarihinde, 09.00 – 17.00 saatleri arasında, DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Eğitim Salonları’nda gerçekleştirilecek.

Eğitimde işlenecek konular:

Organizasyonun Yetenek Profili, Yetenek Yönetiminde Kullanılan Modeller, Yeteneği Organizasyonda Tutabilmek, Yeteneği Elde Tutmanın Önündeki Engeller ve Baş Etme Yoları, Yetenek – Performans ilişkisi, Yeteneği Performansa Dönüştürmek, Yeteneğin Gelişim Planları, Yeteneğe Koçluk, “Yetenek” Olmayan Çalışanın Organizasyonda Yönetimi, Mevcut Çalışanı Yeteneğe Dönüştürmek, Organizasyonun Yetenek Yönetimi Kültürünün Benimsenmesi ve Yetenek Havuzu Yönetimi

“Aradığınız bir yetenek mi? Performans mı?”

Bu eğitim ile “Gerçek hayattaki yetenekler kim? Biz onları nasıl yönetiyoruz?” sorularına odaklanacağız diyen Emine Başdağ, “Şirketler olarak yetenekli çalışanlarla çalışmak istiyoruz ama bu çalışanların nasıl bir yeteneği olduğunu bilmiyoruz. Doğru işte konumlanmayan yetenek zamanla ya mutsuz bir çalışana dönüşüyor ya da şirketini terk ediyor. Ancak yetenekli çalışanları doğru konumlandırdığımızda şirketlerin gelecek yönetim takımı ortaya çıkıyor. İşte bu noktada doğru yeteneği bulmak mevcut çalışanların yeteneklerini ortaya çıkarmak, liderlerin gelecek planlarını hayata geçirmek ve yöneticilere yeteneği yönetme becerisi kazandırmak için devreye yetenek yönetimi sistemleri giriyor. Bu sistemler ile lider beklentilerini ortaya koyuyor. Yöneticiler yetenekleri nasıl çalıştıracağını öğreniyor. Yetenek ise kurumda bir gelecek görüyor ve gelişmek için çaba harcıyor. Böylece tüm taraftar rahatlamış olarak, şirket stratejilerine uyumlu bir gelecek inşa ediyor. Ancak şirketlere asıl sorum şu: Aradığınız bir yetenek mi? Performans mı?”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın