Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı olan Contemporary İstanbul, 80 bine yakın sanatseveri 3-6 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya getirmeye hazırlanıyor. Yılın en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Contemporary İstanbul’a bu yıl dördüncü kez katılım gerçekleştiren Plato Sanat, “Platform Projesi” adı altında Plato Meslek Yüksekokulu Görsel İletişim Bölümü öğrencilerinin okul projesi olarak ürettikleri beş adet video-art eserden oluşan küçük bir seçki gösterilecek.

Contemporary İstanbul’un çağdaş sanat alanındaki en önemli fuarlardan biri olduğuna dikkat çeken Plato Sanat Direktörü Ayşegül Çinici Yazıcı, etkinliğin sadece Türkiye’deki önde gelen galeri ve sanat kurumları için değil; aynı zamanda dünyaca ünlü galeriler için de ayrıcalıklı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Fuarın diğer kurumlarla iletişim ve işbirliği kurmak anlamında da faydalı olacağını dile getiren Yazıcı, Plato Sanat’ın bu önemli fuara katılımının; Türk sanat ortamındaki varlığını kanıtlaması açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Plato Meslek Yüksekokulu’nun desteğiyle Contemporary İstanbul fuarında yerini alan Plato Sanat’ın sanatın eğitim ile olan birlikteliği, birey olarak öğrencilerin özgün yaratıcılıkları ve doğru yönlendirmelerle ortaya çıkan bu işler ile Platform projesi bu sene ilk defa sergilenmektedir. Platform projesinin bir hedefi de sanatçı olmanın bir kişilik özelliği olduğunu ve bu özelliğin kimde olacağının varsayılamayacağını ispatlamaktır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın