“Hindistan Dış Politikası” Türkiye’de bu konudaki ilk ve tek kitap olma özelliğini taşıyor. Hindistan küresel sistem içinde giderek daha görünür, güçlü ve etkili bir devlet olarak temayüz ediyor. Devam eden bu yükseliş, Güney Asya’nın bu büyük devletinin uluslararası etkileşimlerini anlamayı ve analiz etmeyi hiç bu kadar önemli kılmamıştı. Büyük bir güç olmaya gebe Hindistan’ın bu geçiş süreci hayret verici diplomatik başarılar ve önemli stratejik başarısızlıklarla dolu. Bu sağlam ve kapsamlı analizde Chris Ogden, Hindistan’ın 1947’de modern bir devlet olarak ortaya çıkışından günümüze kadar Hindistan Dış Politikası’nın anahtar kavramlarını ve önemli boyutlarını tanıtıyor. Teorik bilgiyi, vaka ve profil incelemeleriyle bir araya getiren yazar, dış politika yapım süreci, stratejik düşünme, ekonomik büyüme ve zorlu sınırların yönetimi gibi konularda Hindistan’ın nasıl bir mekanizma kurduğunu anlaşılabilir bir üslup ve detaylarıyla ortaya koyuyor.
Edinburgh Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü doktoralı Chris Ogden’in çalışma alanları; Güney Asya (özellikle Hindistan) ve Doğu Asya’da (özellikle Çin) ulusal kimlik, güvenlik ve iç politika arasındaki ilişkiler ile uluslararası ilişkilerde sosyal psikolojinin analitik kullanımı gibi konuları kapsıyor. Edinburgh, Glasgow ve Durham Üniversitelerinde ders veren ve 2015 yılından itibaren Hong Kong Çin Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunan Ogden, Londra’daki Foreign Policy Centre (FPC)’da araştırmacı olarak yer alıyor.
Daha önce İyidüşün Yayınları için yine Asya kitaplığından “Çin Dış Politikası” çevirisine imza atan Aslan Yavuz Şir, bu kitabın da çevirisini üstlendi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.