STM, 2016 yılı Nisan-Haziran dönemine ilişkin olarak hazırladığı Türkiye Siber Tehdit Durumu Raporu’nu açıkladı. Bu yılın ikinci çeyreğini kapsayan raporda, 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalınması gibi gündem oluşturan konuların yanı sıra zararlı yazılımlardaki artışlar ve sosyal medya hesaplarının ele geçirilerek satışa çıkarılması gibi kritik konular yer aldı.

Zararlı yazılıma maruz kalan bilgisayar sayısında Çin ilk sırada

Raporda, oltalama aktivitelerine yönelik araştırma yapan Anti-Phishing Working Group (APWG) açıklamalarına atıfta bulunularak son dönemde zararlı yazılımlardaki artışa dikkat çekildi. Türkiye, zararlı yazılımlardan etkilenen bilgisayar sayısında Çin’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Bir yıllık döneme bakıldığında ise zararlı yazılımların kaynağı olan oltalama web sitelerinin sayısında geçen yıla göre yüzde 250’lik artış var. En çok saldırıya uğrayan sektörler ise perakende ve finans.

50 milyon kişinin kimliğinin çalınması en büyük ihlallerden…

STM’nin raporunda ele aldığı konulardan dikkat çeken bir diğeri, Türkiye’de 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalınması. Raporda “Söz konusu veri sızıntısı, ülkemiz nüfusunun üçte ikisini kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık riskiyle karşı karşıya bırakması yönüyle, bu kategoride küresel ölçekte de en büyük ihlâllerden birisi olarak kabul edilmekte” değerlendirilmesi yapıldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın