Anadolu Vakfı’nın insana ve geleceğe yatırım yapma hedefiyle başlattığı Mentorluk Programı 3. yılında
Bir idealin peşinde çıktığı yolculukta 37. yılını tamamlayan Anadolu Vakfı, topluma ve insana yatırım vizyonu çerçevesinde başlattığı Mentorluk Programı’nın 3. yılının açılışını yaptı.
Cumhuriyet tarihinin en önemli girişimcilik hikâyelerinden birine imza atan Anadolu Vakfı, eğitim ve sağlık başta olmak üzere sosyal hayatın farklı alanlarında desteğini sürdürüyor. Türkiye’nin her yerinde onlarca eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırarak ilgili devlet kurumlarına devreden vakıf, şimdiye kadar 23.000 öğrenciye burs sağladı. Vakıf, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında başlattığı Mentorluk Programı’yla ise bursiyerlerine destek olmayı ve hem profesyonel hem de kişisel gelişim için yol göstermeyi hedefliyor.
Mentorluk Programı’nda Anadolu Vakfı’ndan öğrenim bursu alıp, iş yaşamına atılma sürecinde kişisel gelişimini güçlendirme ve fark yaratma gayretinde olan, geleceğe dair sorularına yöntem ve yanıt arayan bursiyerler, hedeflerine ve bu doğrultuda ihtiyaç duyabilecekleri bilgi, deneyim ve kaynak arayışlarına aynı yollardan geçmiş bir öğrenme ortağıyla birlikte ilerliyor. Program, mentor (danışman) ile mentee (danışan) arasında karşılıklı öğrenme ilişkisine dayanırken Vakıf bu süreci her iki taraf için sürekli iyileştirme ve geliştirme gayreti ile çalışıyor. İki yıldan bu yana süren Mentorluk Programı  sonunda hem “mentee”ler, hem de “mentor”lar pek çok fayda elde ediyorlar.
Üçüncü yıl açılış etkinliğinde bursiyerlerin sorularını yanıtlayan ve kendisinin de mentorluk yaptığı dönemden bahseden Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, kendi mentorları olan babası İzzet Özilhan ve Kamil Yazıcı’nın kişisel ve mesleki gelişimine kattığı değerlere değinerek programın önemine vurgu yaptı:  “Babam ve Kamil Yazıcı 1979 yılında Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı’nı kurduklarında girişimcilik değerlerinden aldıkları kuvvetle beraber yüreklerinde Anadolu insanına hizmet etme duygusu taşıyorlardı. Ortak idealleri, ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet verecek kalıcı eserler yaratmak ve pırıl pırıl nesilleri topluma kazandırmaktı. Bugün bizler de 3 yıl önce kurduğumuz Mentorluk Programı ile nerede olduğu ile nerede olması gerektiği arasındaki farkı fark eden, etkin ve faal bir lider olmak isteyen bursiyerlerimizi yönlendiriyor, karşılığında ise uzun yıllar önce küçük bir dükkânda gelecek için kurulan hayalleri gerçekleştirmenin ve bir ideali şekillendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın