TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sponsorluk standında aldığı bilgiyle milli ve yerli sermaye ile yazılım geliştiren YSM Yazılım firmasına destek vererek bir ilke daha imza attı.
YSM Yazılım, Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) düzenlediği Kartepe Ekonomi Zirvesi’nin sponsorları arasına girdi.
Bu yıl 12.’si düzenlenen Zirve’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,”Dünyada ve Türkiye’de Ekonomik Görünüm” başlıklı bir sunumunda KOBİ’lerin Dijitalleşmesi, Bulut Teknolojilerinin iş yapış biçimine ve rekabet gücü ile pazar liderliğine katkısı, girişimcilik, inovasyon ve yüksek teknoloji ihracatı üzerinde durdu.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, toplantı sonrasında sponsor firmaları ziyaret ederek bilgi aldı.
YSM.BULUT standını da ziyaret eden Başkan Hisarcıklıoğlu’nu YSM CEO’su Bilgisayar Yük. Mühendisi Sedat Yazıcı ağırladı. Yazılımlarının yerli ve milli kaynaklarla geliştirdiklerini belirten Yazıcı, YSM.Bulut KOBİ ve Esnaf çözümleri ile alanında ilk ve tek bulut SaaS çözümü olan PİR Online Yatırım, Proje ve Şantiye Yönetim Yazılımı hakkında TOBB Başkanı’na bilgi verdi. Yazıcı, “ Geçmişte turizm bacasız sanayi idi. Şimdi artık yazılım sektörü” dedi.
Altı yıldır TOBB Fuar Rehberi Türkçe ve İngilizce web sitelerini ve güncellemelerini ve yine her sene katılarak ödüller verdiği Sektörel Performans programının yazılımının da YSM’nin yaptığını öğrenen Başkan Hisarcıklıoğlu, yerli yazılıma destek verdi. YSM Yazılım, TOBB’un KOBİ’lere özel yürüttüğü projesinde de yer alacak.
“AMERİKA’DA OFİS AÇACAĞIZ”
KOBİ’lere “kullanacağın kadar al ve kullandığın kadar öde” iş modeliyle genel ve sektörel yazılım çözümleri sunan YSM Yazılım; 2016 yılını “YSM.BULUT YILI” olarak ilan etti ve pazarlama atağı başlattı. Yılbaşından bu yana 5 adet Fuar/Zirve’de yerini alan YSM, Mayıs sonunda da SANTEK 2016 Sanayi ve Teknoloji fuarına katılacak.
Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgelerine öncelikli ihracatı hedefleyen YSM, İlk ihracatını 2016 şubat ayında gerçekleştirdi. Bu yılın ilk üç ayında elde ettiği ciro ile 2015 yılının cirosunu dörde katladı. Bunda İran’a yaptığı ihracat önemli rol oynadı.
Ekonomi Bakanlığı’nın yazılım firmaları için sağladığı destekleri de kullanarak Avrupa’da ve Amerika’da ofisler açmayı planlayan YSM; 2007 yılından beri yaptığı 1.5 milyon Euro’nun üzerindeki AR-GE çalışmalarının neticesini 2015 ve 2016’da görmeye başladı.
Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı’nda AR-GE faaliyetlerini sürdüren YSM; 2015 yılında imzaladığı sözleşmelerle Turkcell Kurumsal ile MB (Medium Business) segmentine ve İş Bankası iştiraki İŞNET ile İŞ360 çözümü ile ofislere ve şantiyelere yönelik çözümler sunmaya devam ediyor.
Yazıcı, “Ürün portföyümüz çok geniş. Bu yıl revize ettiğimiz hedeflerimizle istediğimiz performansı yakalarsak bazı çözümlerimiz için ayrı şirketler kurmayı düşünüyoruz. Böylece o çözüm için daha odaklı bir yapıya bürünebileceğimizi düşünüyoruz. Farklı ve çok satılabilecek sektörel çözümler için fikirlere ve iş ortaklıklarına da açığız” dedi.
“RUSYA KRİZİ BİZİ DE VURDU”
14 ilde 21 bayisi olan YSM; satış sonrası hizmetlerini güçlendirmek için bir yeni bayilikler veriyor. Video tabanlı online eğitim videoları ile bayilerinin destek süreçlerini kolaylaştırmak için de çalıştıklarını söyleyen Yazıcı “Hedefimiz 2016 yılında en az 1000 adet müşteriye ulaşmak ve 3 farklı kıtaya ihracat yapabilmek. Yazılımlarımızı yerli ve yabancı partnerlerimizle dünyaya açmak istiyoruz. Şimdilik 6 dili destekliyoruz. Bunlar Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça. Rusça demişken Rus bir yatırımcı, Venture Capital fon, YSM’nin %20 hissesi için için 2 milyon dolar teklif etti. Lakin uçak düşme olayından dolayı böyle bir ortaklık gerçekleşmedi” dedi.
SABANCI’DAN AYRILDI, KOBİ’LERE YAZILIM KİRALIYOR
2000 yılında işe başladığı Sabancı Holding şirketlerinden BimSA’dan 2006 yılında kendi isteğiyle ayrılarak ArtWin.Net’i kuran Sedat Yazıcı, 2.5 yıl Holding’te yöneticilik eğitimi de aldı.
2007’de Kocaeli Üniversitesi Teknoparkı YSMsuite isimli AR-GE projesini kabul etti. “W” harfinden dolayı ArtWin.Net şahıs şirketini Limitet şirkete çeviremedi ancak ArtWin.Net ismini marka olarak kullanmaya devam etti. Böylece YSM YAZILIM, startup bir şirket olarak KOÜ Teknopark’ta 2008 Ocak ayında sıfırdan yeniden başladı.
Yazıcı; ilk yıllarda ENPAY, SABIC, ETİ, ALLIANZ gibi şirketlerinin özel yazılımlarını geliştirme işlerini yaptıklarını, kurumsal web hizmetlerini de katarak o dönemdeki yoğun AR –GE çalışmalarını finanse etmeye çalıştıklarını, 3 projelerini de devlet destekli (hibe) proje olarak yaptıklarını ve AR-GE’nin finansmanında o yıllarda çok zorluk çektiklerini ifade etti.
CRM, Ön Muhasebe, Şantiye Yönetimi, Hukuk Bürosu Yönetimi, Üretim Yönetimi ve Endüstri 4.0 hazırlık çözümlerinin yanı sıra satın almadan satışa, kurumsal risk yönetiminden hedeflerle yönetim ve stratejik plana kadar geniş bir ürün potföyüne sahip bir yazılım şirketi YSM. YSMsuite çözümünü de 2010 sonunda buluta taşıyan YSM; 2011’de bu pazardaki teknik tabirle “multi-tenant” mimarideki ilk bulut yazılım şirketlerinden biri oldu.
KOBİ’lere “kullanacağın kadar al ve kullandığın kadar öde” iş modeliyle bir nevi abonelik sistemi ile yazılım paketleri sunuluyor. 1,3,6,12,24 ve 36 aylık abonelikler mevcut.
Yazcı, kiralama sürecini şöyle anlatıyor: “Müşterilerimiz özellikle de KOBİ’ler, Esnaflar, Müteahhitler kullanacağı hazır paketlerimizden birini seçiyor veya firmasına uygun paketlerden kendi özel paketini kendi oluşturabiliyor. Paketlerin lisans bedeline, kullanan kişi sayısına göre de kullanıcı lisans bedeli ekleniyor ve aylık/yıllık abonelik bedeli oluşuyor. Bazı paketler de eğitim gerekmiyor, bazılarının online eğitimi var video tabanlı. Bazılarının ise müşteri yerinde eğitim şekli var. Paket tercihini, süresini, kullanıcı sayısını, eğitim şeklini, her şeyi müşteri kendisine nasıl uyuyorsa kendi yapıyor. Bu şekliyle bile tamamen müşteri dostu kullanıcı dostu bir şirket YSM Yazılım.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.