Hannover Messe 2016 fuar programı, ana teması ve partner ülkesi hakkındaki detaylı bilgiler,  23 Şubat 2016 Salı günü düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Hannover Messe Kıdemli Başkan Yardımcısı Marc Siemering, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter  ve EMAS Elektronik Makina Yönetim Kurulu Başkanı Gazanfer Sanlıtop katıldı.
Fuar hakkında bilgi veren Siemering, ”Dijitalleşme, 21. yüzyıl üretiminin tanımlayıcı trendi. Dünyadaki tüm devletler ve endüstri grupları, makine ve bilgi sistemlerinin partnerler ve müşteriler ile buluşturulması için kendi ülkelerindeki üreticilere baskı yapıyor. Almanya’da Endüstri 4.0 olarak bilinen bu senkronizasyon, şirketlerin farklı ürünleri küçük gruplar halinde seri üretim kadar verimli bir şekilde üretmelerine olanak sağlayacak. Bu sisteme geçiş yapmayan şirketlerin rekabet etmesi mümkün olmayacak” dedi.
Siemering şöyle devam etti: ”Hannover Messe , dijitalleşmenin ne kadar ilerlediğini görmek için endüstri, ticaret ve politika alanlarından temsilcilerin bir araya geldiği bir fuar. Bu yüzden ana temamızı ‘Entegre Endüstri – Çözümleri Keşfedin’ sloganı olarak seçtik. Özellikle 2016 yılında Hannover Messe , akıllı imalatta Amerika, Asya ve Avrupa’ya ait yaklaşımlarla karşılaştırıldığında eşsiz bir fırsat sunuyor. Örnek vermek gerekirse, ABD merkezli Endüstriyel İnternet Konsorsiyumu Hannover Messe’deki lider Avrupa ticaret birlikleri ve araştırma kurumlarına ilk kez katılacak.”
Dünyanın en büyük ekonomisi ABD partner ülke olarak sektörün en büyük etkinliğinde başrol alıyor
Üst düzey ithalatı ve üretici liderleriyle, dünyanın en büyük ekonomisi ABD, aynı zamanda bu yılki Hannover Messe ‘nin de Partner Ülkesi. Bu nedenle ABD’den gelen katılımcı sayısında oldukça büyük bir artış bekleniyor. Bu da dünyanın en çok arzu edilen pazarlarından biri ile bağlantı kurulmasında Hannover’de olağanüstü bir fırsat yaratacak. Amerikan teknolojisine ait know-how’u arayan ziyaretçiler aradıklarını Hannover Messe ‘nin her bir ana fuar kategorisinde yer alan ABD Teknoloji Pavilyonları’nda bulacak. Salon 3’teki ABD Yatırım Pavilyonu çalışma başlatmak ya da ABD’de yatırım yapmak isteyenler için ilk durak konumunda.
ABD İstanbul Başkonsolosu Sn. Charles F. Hunter, Hannover Messe 2016’nın ABD açısından ilkler anlamına geldiğini belirtti. Hunter, ABD’nin Hannover Messe ’ye ilk defa partner ülke olmasının bunlardan biri olduğunu aktardı. Hunter, fuarın ikinci öneminin ise ilk defa görevdeki bir ABD Başkanı’nın Almanya’da fuar açacak olması olduğunu belirtti. Hunter, “ABD Başkanı Barack Obama Almanya Başbakanı Angela Merkel’le birlikte Hannover Messe 2016’nın açılışını gerçekleştirecek. ABD’nin inovasyonlarını dünyaya sunması için bir fırsat olacak” şeklinde konuştu.
Türkiye 130 firmayla katılıyor
Hannover Messe 2016’da Türkiye yine iddialı bir şekilde yerini alıyor. Gerek katılımcı ve ziyaretçi sayıları gerekse de İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen milli katılım organizasyonu ile Türkiye sesini yine gür bir şekilde duyuracak. Türkiye’den bu yıl 130 firma Hannover Messe 2016’da ürün ve çözümlerini sergileyecek. Özellikle dökümcüler bu yıl da fuarda ağırlık gösteriyor. Ayrıca, ‘Turkish Machinery’ (Makine Tanıtım Grubu) tarafından üstlenilen fuar açılış sponsorluğu vesilesiyle, tüm ziyaretçiler Türkiye’yi görecek ve duyacak.
EMAS Elektronik Makina Yönetim Kurulu Başkanı Gazanfer Sanlıtop Hannover Messe fuarının kendileri için önemi hakkında bilgi verdi. Hem sektör içi hem sektör dışı bilgi aktarımında fuarın rolünün altını çizen Sanlıtop, yeni ürün geliştirmede fuarda kurulan temasların önemine vurgu yaptı ve ekledi: Katılımcı firmalar fuar katılımlarını bir kerelik bir adım olarak görmemeliler, firmanın kendini gösterebilmesi, tanıtabilmesi, karşılığını alabilmesi için fuar katılımlarını düzenli bir şekilde devam ettirmesi gerekir.”
5 bin katılımcı 200 bin ziyaretçi bekleniyor
Almanya Endüstri 4.0’ın heyecanını yaşarken, Endüstriyel İnternet Amerika’da slogan niteliğinde. Bunlar aynı şeyler mi? Peki, dünyanın geri kalanı bu resmin neresinde? Çin, Fransa, Hollanda, İtalya, Japonya, İsviçre ve ABD gibi ülkeler benzer politikalara sahip. Hannover Messe 2016’da 5000 katılımcı firma 100 ülkeden gelen 200,000 ziyaretçiye yeniliklerini ve çözümlerini sunacak. Şirketlerin kendi rekabet gücünü geliştirmek için kullanabilecekleri 100’den fazla somut Endüstri 4.0 çözümleri ürün gösterimine dahil olacak. 1000’den fazla forum, çalıştay, seminer ve networking etkinliğinde yenilikçi konular ele alınacak.
Hannover Messe – Son teknolojiyi ilk siz keşfedin!
Endüstriyel teknoloji alanında dünyanın önde gelen ticaret fuarı 25-29 Nisan tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenecek. Hannover Messe 2016, birbiriyle paralel 5 ticaret fuarını ön plana çıkarıyor: Industrial Automation (Endüstriyel Otomasyon), Digital Factory (Dijital Fabrika), Energy (Enerji), Industrial Supply (Endüstriyel Tedarik) ve Research & Technology (Araştırma&Teknoloji). 2016 yılının temel konuları şu şekildedir: Endüstriyel otomasyon ve BT, enerji ve çevre mühendisliği, yenilikçi taşeron çözümleri ve hafif tasarım ve araştırma ve geliştirme. Hannover Messe 2016’da Partner Ülke ise ABD.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın