ATA_Yatirim_GMY_Cemal_Demirtas

Ata Yatırım, ‘Yatırım Mühendisliği’ bakışı ile analiz ederek hazırladığı Strateji Raporu Haziran 2015’i yayımladı. Ata Yatırım’ın uzman kadrosunca yazılan raporun makro ekonomik tahminlerinde, enflasyon yüzde 7, büyüme yüzde 3.5, cari açık yüzde 4.7, yıl sonu ABD Dolar/TL kuru 2.70 ve yıl sonu Euro/TL kuru 2.97 olarak yer aldı.

‘Yatırım Mühendisliği’ vizyonu ile en doğru bilgiyle en gerçekçi analizleri yapan Ata Yatırım, Haziran 2015 Strateji Raporu’nu yayımladı. Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, seçim sonrası politik belirsizlik devam etse de, gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki koalisyon beklentisinin olumlu etkilerinin görüldüğünü belirterek, “Hükumet kurulduktan sonra gözler tekrar ekonomiye dönecek. Makroekonomik tahminlerimizde yaptığımız revizyonların sebebi, ilk 5 ayda enflasyon ve büyüme rakamlarının beklentilerimizden sapmasıdır. Genel seçim sonrası dönem için ana senaryomuz, akla yatkın bir koalisyon hükumetinin politik belirsizliği ortadan kaldıracağı ve olumlu bir makroekonomik görünüm olacağı yönündedir” dedi.

“2015 3. çeyrekteki olası FED faiz artırımından önce, daralan Cari Açık/GSYH, Türkiye ekonomisinin sermaye akımlarına karşı direncini destekleyecektir. Türkiye’nin ticaret dengesindeki iyileşme ile, Türk şirketlerinin, döviz kurundaki oynaklığa karşı daha dayanıklı olmasını da göz önüne alarak, yeni hükumetin kurulması ile birlikte daha olumlu bir makroekonomik ortam ve sermaye girişlerinde artış beklemekteyiz” diye sözlerine devam eden Demirtaş, “Ata Yatırım olarak biz de ‘Yatırımcı Koçu’ hizmetimizle, her türlü piyasa koşulunda -yani piyasa değerleri düşerken dahi- anlık değerlendirme ve önerilerimizi yatırımcılarımıza sunarak mükemmel müşteri deneyimi oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Ata Yatırım’ın sektörde benzeri olmayan ‘Yatırımcı Koçu’ hizmeti ve ‘Yatırım Mühendisliği’ bakışı ile Seçim sonrası hazırladığı Strateji Raporu’nda, faiz oranlarının yükselmesine rağmen makul seviyelerde seyrettiğini belirten Demirtaş, “GSYH büyümesi önceki yıla göre güçlü kalmaya devam ediyor. AB Merkez Bankası parasal genişlemesi, FED’in faiz artırımının olumsuz etkisini azaltabilir. Enflasyon görünümü yılın geri kalanı için pozitif kalacak.” ifadesini kullandı.

Buna göre makroekonomik tahminlerini revize ettiklerini söyleyen Demirtaş, revizyonlar hakkında şöyle konuştu:

“Enflasyon beklentimiz (TÜFE) yüzde 7. Büyümeyi yüzde 3.5 olarak revize ettik. Yıl sonu ABD Dolar/TL kurunu 2.70; yıl sonu Euro/TL kurunu ise 2.97 olarak hesaplıyoruz. Risksiz getiri beklentimiz ise yüzde 8.75”

Türkiye hisse senetleri cazip

12 aylık BIST100 hedeflerinin 100.000 seviyesinde olduğunu belirten Demirtaş, mevcut seviyelerde yukarı yönlü olumlu gelişmelerin olma olasılığının, aşağı yönlü risklerden fazla olduğuna dikkat çekti. Türkiye hisse senetlerinin, benzer kredi notu olan ülkelere göre daha iskontolu ve cazip durumda olduğunu belirten Demirtaş, “Risksiz faiz oranının yükselmesi durumunda değerlemeler aşağı yönlü revize edilebilir” dedi. Demirtaş, yönü belirleyecek ve yakinen izlenmesi gereken gelişmeleri şöyle sıraladı:

· Yeni hükumet kurulması için muhtemel senaryolar: (1)koalisyon (2)azınlık hükumeti (3)erken seçim

· Yılın ikinci yarısında enflasyon trendi ve cari açık dengesi

· Barış sürecine ilişkin gelişmeler

· Yapısal reformlar ve hükümetin mali politikaları

· FED faiz sıkılaştırması ve AB Merkez Bankası parasal genişleme uygulamaları

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın