VakıfBank, 16 ülkeden 26 bankanın katılımıyla 850 milyon dolar tutarında yılın ikinci sendikasyon kredisine imza attı. Geçen yıl eylül ayındaki sendikasyon kredisini %110 oranında çeviren VakıfBank, temin ettiği bu krediyi dış ticaretin finansmanında kullanacak.
Gerek şubeleşme gerekse istihdam anlamında istikrarlı büyümesini sürdüren VakıfBank, nisan ayındaki yılın ilk sendikasyon kredisinin ardından, 850 milyon dolarlık yeni bir sendikasyon kredisine imza attı. VakıfBank, ING Bank’ın ajan banka ve koordinatörlüğünde 16 ülkeden 26 bankanın katılımıyla, 168,5 milyon dolar ve 528,75 milyon euro tutarında iki dilimden oluşan 1 yıl vadeli ve Libor/Euribor + %0.90 toplam maliyetle sendikasyon kredisi temin etti.
“Sektör ortalamasının üzerinde yenileme oranı”
26 bankanın katıldığı sendikasyon kredisi hakkında konuşan VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “2014 yılının ikinci sendikasyon işlemini başarı ile gerçekleştirmekten ve %110’luk bir yenileme oranı elde etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Muhabir bankalarımız ile sürdürülebilir ilişki yönetimi politikası çerçevesinde ve sektör ortalamasının üzerinde bir oranla sendikasyon kredimizi yeniledik. Bu kredi, Türk ekonomisine duyulan güvenle birlikte VakıfBank’ın uluslararası piyasalardaki yüksek kredibilitesini bir kez daha teyit etmiştir” dedi.
“Dış ticaretin finansmanı alanındaki öncü konumumuz devam edecek”
Yurt dışından kaynak yaratarak reel sektöre destek olmaya ve dış ticareti finanse etmeye devam edeceklerini belirten Aydoğan, “VakıfBank’ın muhabir bankalarına sağladığı iş çeşitliliği ve iş hacminin artmaya devam etmesiyle çok rekabetçi maliyetlerle kaynak temin ediyoruz. VakıfBank’ın dünya çapındaki muhabir bankalarla kurduğu güçlü ve uzun soluklu ilişkiler sonucunda temin edilen bu kredi, VakıfBank’ın Türk bankacılığındaki öncü konumunu ve uluslararası piyasalardaki itibarını bir kez daha ispatlamıştır. Kredide bizi destekleyen tüm katılımcı bankalara teşekkür ediyorum” dedi.
Krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak katılan bankalar: Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Barclays Bank PLC, BNP Paribas, Commerzbank, Deutsche Bank AG, Erste Group Bank AG, Goldman Sachs Bank, ING Bank, National Bank of Abu Dhabi, Natixis, Rabobank, Standard Chartered Bank, Wells Fargo, HSBC ve Halkbank Bahreyn.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.