TÜRKİYE’YE BAKALIM AMA…
Rapor Mayıs 2014 tarihindeki verilere dayanıyor. 1 Temmuz’da dünyaya servis edilen araştırmada, Türkiye için özellikle öne çıkarılan bilgi yok. Üstelik Türkiye için dağıtılan bültende Türkiye’de iflasların %2 azalacağına ilişkin bilgi bile konulmaması dikkatimi çekti. Özet bilgileri geçip araştırmayı açtığınızda Türkiye için politik risklerin iflasları artırma riskinden bahsediliyor. Anlaşılan siyasi bir yorum yapmaktan kaçınmış şirket. Ama bu bizim yazmamıza engel değil.
Ayrıca şirketin yaptığı tahminlere göre 2015 yılında iflaslar %2 artacak. 2013’te iflas eden şirket sayısı ise 17.400 olarak yazılmış. Bu da 2015 yılında ise iflasların %2 artacağı tahmin ediliyor
ASIL BOMBA ÖNCEKİ RAPOR
Benim için daha dikkat çekici olan aslında bir önceki ay yayınlanan raporda. O rapor Türkiye’de yayınlandı mı bilmiyorum ama Merak edenler için ingilizcesine (http://www.eulerhermes.com/mediacenter/Lists/mediacenter-documents/EH-Economic-Outlook-Macro-Hot-bright-and-soft-spots-March-April14.pdf) adresinden ulaşabilir.
O rapor ve hazırlanan infografiğe Türkiye girmeyi başarmış! “Kıt” ingilizcemle yaptığım çeviride Türkiye için “POLİTİK OLARAK ÇOK SICAK BÖLGE” (Political Hot Spot) deniyor. Dahası Kırılgan 10 olarak sayılan ülkeler araştırmada; RİSKLİ 5, İYİLEŞEN 4 olarak ayrılmış. (10.ülke Arjantin ve iki kategorinin dışında tutulmuş)
TÜRKİYE RİSKLİ 5′TE
Türkiye; Hindistan, Brezilya, Güney Afrika ve Endonezya ile birlikte Riskli 5’te sayılıyor. Bu ülkelerin dünya konjonktüründeki değişime iç savunmasızlıklarının eklendiğinde riskli bölge haline geldiği değerlendirmesi yapılıyor.
Onların gönderdiği raporlar birleşince benim cephemden böyle bir haber çıktı. Bize sunulan infografikten farklı bir infografik yaparak sizlere bunları da vermek istedim. Yorgunluğa değdiğini düşünüyorum.
http://manset.at/turkiyede-17-bin-sirket-iflas-edecek/
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.