Marmara Bölgesi’ndeki liselerde görev yapan kimya öğretmenleri “Dow ile Öğretmenin Kimyası” projesinde bir araya geldi.
>>Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV) birlikte gerçekleştirdiği “Dow ile Öğretmenin Kimyası” projesinde 2. faz atölye çalışması sona erdi.
>>10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde İstanbul’da biraya gelen 125 kimya öğretmeni, kimya eğitimi ve bilimine ilişkin bilgilerini geliştirme olanağı buldu.
>> 2 günlük atölye çalışmalarında Dow uzmanlarının hazırladığı kimya teknolojisine yönelik son ürün ve uygulamalardan bazı örnekler kimya öğretmenleriyle paylaşıldı.
“Dow ile Öğretmenin Kimyası” projesi heyecanı bu kez Marmara Bölgesini sardı. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerinden gelen 125 lise kimya öğretmeni, “Öğretmenin Kimyası” projesinin 2. faz atölye çalışmalarında bir araya Dow Türkiye, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği “Öğretmenin Kimyası” projesinde buluşan öğretmenler, kimya bilimine ilişkin gelişmelerden bazı önemli örnekleri görme imkanı buldular.
Özellikle lise kimya öğretmenleri ve eğitim camiasında büyük ilgi uyandıran proje, Türkiye’de öğrencilerin fen ve kimya branşlarına olan ilgilerinin yükseltilmesini hedefliyor. Böylece, bilgi ve teknoloji çağına dönüşen 21. yüzyılda Türkiye’nin büyüme ve gelişmesine en hızlı ve yaygın katkıyı sağlayacak olan fen, kimya, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki başarı oranlarının üst düzeylere taşınması amaçlanıyor.
İki gün süren atölye çalışmaları Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu ile Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Koordinatörü Esra Onat, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz’ün konuşmalarıyla açıldı.
Ülkelerin gelişmesinde eğitim ve bilim alanlarına verilen değerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, “Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında en alt sıralarda yer almasının kabul edilemeyeceğini” Bilgi, inovasyon, teknoloji ve hızın 21. yüzyılda her geçen gün daha fazla önem kazandığını vurgulayan İhsan Necipoğlu, “özellikle kimya ve fen bili dallarında teknoloji ile bütünleşmiş güncel bilgilerin devletler ve global şirketler açısından büyük önem taşıdığını” söyledi. 33 OECD ülkesi arasında Türkiye’nin fen okur yazarlığında en alt sıralarda yer almasını “Öğretmenin Kimyası” projesi ile değiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden İhsan Necipoğlu, “devletlerin inovasyonla fark yaratabilmek ve rekabetçi üstünlüklerini koruyabilmeleri için özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla uzun süreli işbirliği içinde olmaları” gerektiğinin altını ÖRAV adına konuşan Genel Koordinatör Esra Onat ise, büyük bir hızla gelişen bir dünyada gençlerin kendilerine yer bulabilmelerini sağlayacak bir eğitim sisteminin özellikle Türkiye açısından büyük gereksinim olduğunu söyledi. Esra Onat,”kaynakları hızla tükenen bir dünyada, hem iş olanakları hem de yeni bir yaşam formunun oluşturulması için Türkiye’deki öğrencilerin başta fen bilimleri olmak dünyanın ihtiyacı olan sürdürülebilir çözümleri üretecek alanlara kaydırılması gerektiğini” ifade etti.
Eğitimin, Türkiye’nin en önemli konusu olduğunu söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, “Öğrenciyi temel alan tüm çalışmaları destekliyoruz. Dow Türkiye ve ÖRAV’ın birlikte geliştirdiği bu proje ile eğitime verdiği destek bizim çok önemli.” dedi.
Dow Türkiye’nin katkılarıyla gerçekleşen 2 günlük eğitimde yaratıcı fen ve kimya eğitim yöntemlerini uygulama yoluyla öğrenen öğretmenler, edinimlerini okullarında öğrencileriyle paylaşmayı sürdürecekler. Ayrıca, projenin ilk aşamasında gibi, öğretmenler bu yöntemleri sınıflarında kullanıp öğrencileriyle birlikte hayata geçirebilecekleri sürdürülebilir bir kimya kulübü kurulması için teşvik edici olmaya da devam edecekler.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.