Dünyanın 180’den fazla ülkesinde aylık 16 milyon aktif kullanıcıya müzik dinleme hizmeti sunan dijital müzik servisi Deezer, bünyesinde yer alan farklı çalma listeleri ile hayatın her anında kullanıcılara eşlik ediyor.

Deezer, yeni çalışmasında tecrübeli yoga eğitmeni Zeynep Çelen ile baharın enerjisine uygun, hareketli şarkılardan oluşan bir çalma listesi hazırladı.

Seçtiği şarkılarla ilgili “Yoga beden hareketi içerdiği için, yoga yaparken müzik dinlemek, bedeni hareket ettirmek için ilham verir. Eğer sakinleştirici müzikler tercih edilirse, bu seçim, yorgun bir günün gerginliğini atmayı kolaylaştırır, dinlendirici yoga uygulamaya yardımcı olur. Bunun yanında geleneksel yoga müzikleri dışında değişik tarzda müziklerin de yoga pozlarına ilham verebileceğini eklemekte fayda var. Zira hazırladığım çalma listesi de hareketli müziklerle yoga yapılır mı sorusuna ‘Evet’ yanıtını veriyor.” ifadesinde bulunan Zeynep Çelen “Müzik ruhun gıdasıdır” derler; bu bilimsel olarak da kanıtlandı. Sevdiği müziği dinlerken insanlar daha az stresli oluyorlar, hafıza gelişiyor, ayrıca bedendeki gerginlikler gevşemeye başlıyor” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın