unnamed-6

KadınlarArası.com üyeleri, 8 Mayıs Perşembe günü BÜMED’ de, “Geleceği Satmak” toplantısında bir araya geldiler ve girişimciliğin geleceğini tartıştılar.

KadınlarArası.com’ un kadın girişimciler için düzenlediği ve moderatörlüğünü Girişimcilik Danışmanı Mehmet U. Soyer’ in yaptığı söyleşide, farklı sektörlerden kadın girişimciler bir araya geldi. Kadın girişimcilerin güçlü yönlerinin genellikle; azimli, sabırlı, yaptığı işe inanan,  zayıf  yönlerinin ise; pazarlama, satış, finans konuları olduğunun vurgulandığı söyleşi de, geçmişten günümüze değişen şartlar ve girişimciler için geleceğin önemi üzerine konuşuldu. Söyleşi yaklaşık 3 saat sürdü.

Mehmet U. Soyer; başaracaklarına inanan ve başaracaklarını bilen kadın girişimcilere, girişimciliklerini sürdürebilir kılmaları konusunda önemli paylaşımlarda bulundu.

Şirketler satılmak için kurulmalıdır…

Şirketlerin satılmak için kurulması gerektiğini vurgulayan Soyer;”daha çok finans, pazarlama konularında yaşanan sorunlar, girişimciliği olumsuz etkiler. Ancak aynı zamanda bu sorunlar aşılabilecek sorunlardır. Şirketler bir üründür, şirketinize bir ürünmüş gibi yaklaşırsanız, hem gelişme hem de sorunları çözme konusunda farklı bir bakış açısı kazanmış olursunuz.

Geçmişten günümüze yaşadığımız hızlı değişim ve dönüşümde, gelişmek farklı bakış açıları ile mümkün olacaktır. Oysa bizler genellikle memuriyet zihniyeti ile yetiştirildiğimiz için, şirketlerimizi de sonuna kadar devam etmesi için kuruyoruz. Şirket bir takıdan farklı değildir. Üretilir ve satılır.  Şirketler satılmak için kurulmalıdır” dedi.

KadınlarArası üyeleri 80’ lerden günümüze yaşadığımız gelişmeleri, değişim rüzgarları ile nasıl bir süreçten geçtiğimizi, bu değişimlere paralel pazarın da değişen şartlarında  istenen ne ise ona uyum sağlanmasının önemi üzerinde düşünmek gerekliliğini tartıştık. Söyleşimiz aşağıdaki konularla devam ederek tamamlandı.

1) Ürünümüzü satarken karşımızdakinin duymak istediğini mi söylüyoruz?

2) Yaptığımız her şey pazarın istediği gibi mi?

3) Müşterilerimizi hiç inceledik mi? Bize nasıl bir maliyet getiriyorlar, karımızın yüzde kaçı müşterilerimizden geliyor?

4) Ürünümüzü 5 bin tl lık mı yoksa 500 bin tl lık mı bir kalitede sunuyoruz ve doğru yerde mi konumlandırıyoruz.

5) Hedef kitlemizi dinliyor muyuz, onların ne istediğini iyi biliyor muyuz?

6) Ürünümüzü anlatırken onunla ilgilenenlere, ne fayda sağladığını düşünerek mi konuşuyoruz?

Kısacası girişimci tüm bu konulara bulduğu ve uyguladığı yanıtlarla kendi değeri kendi biçiyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın