Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ da ‘yetkilendirilmiş yükümlü ve izinli gönderici’ statüsünün, şirketlerine dış ticaret işlemlerinde prestij ve rekabet üstünlüğü sağlayacağını düşünüyor. Bu özel statüyü 23 Eylül 2013 tarihinde aldıklarını vurgulayan Çaptuğ, “Dış ticaret işlemlerimiz artık çok daha hızlı gerçekleşecek, maliyetler azalacak. Bu avantajlar bize olduğu kadar müşterilerimize de hem zaman, hem de maliyet açısından büyük fayda sağlayacak” diye konuşuyor.
İhracatta kullanılan ‘izinli gönderici yetkisi’ için ilk başvuran şirketlerden biri olduklarını vurgulayan Çaptuğ, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın aradığı koşullar şirketimizde mevcuttu, şirketimizin altyapısı uygundu. İzinli gönderici yetkisi için sadece depolarımızda bazı düzenlemeler yaptık. İthalatta bizlere rekabet üstünlüğü sağlayacak ‘izinli alıcı yetkisi’ için de başvuru yapan ilk şirketler arasında olacağız.”
Koç Grubu şirketlerinden Arçelik A.Ş. ise dış ticaret işlemlerinde yurtiçi ve yurtdışında prestijli bir belge olan ‘yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası’ alan son şirket oldu. Şirket, geçen ay aldığı bu belge ile gümrük işlemlerine hız ve zaman kazanacak. Uluslararası literatürde, AEO (Authorized Economic Operator) olarak anılan belge ile Arçelik, hem Türkiye hem de karşılıklı anlaşmaların yapıldığı ülkelerde gümrükleme işlemlerini çok daha hızlı ve sadece beyan usulü ile yapabilecek.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.