Ekonomiye ve müşteriye sağlanan desteğin en önemli göstergesi olan krediler yine TEB’in büyümesinde önemli bir rol oynadı. Yılının ilk çeyreğinde krediler, TEB’in toplam aktiflerinin %72’sini oluşturdu. TEB’in nakdi ve gayri nakdi kredilerinin toplamı ise 2014 yılının ilk çeyreğinde 50 milyar TL’yi aştı. TEB’in nakdi kredilerinin % 46’sını, gayri nakdi kredilerinin ise %40’ını Türkiye ekonomisinin büyüme gücü olan KOBİ’lere kullandırılan krediler oluşturdu. Risk yönetimine ve aktif kalitesine her zaman öncelik veren TEB, KOBİ ve bireysel portföyünü büyütürken, 2014 yılının ilk çeyreğinde takipteki kredilerin oranı %2,35 seviyesinde gerçekleşti.
Yılın ilk çeyreğinde TEB’in toplam müşteri mevduatı %3 oranında artarak 33.8 milyar TL’ye ulaştı. TEB’in alternatif fonlama kaynakları ile birlikte ana fonlama kaynağını oluşturan mevduatlar, artan müşteri sayısının da etkisiyle son yıllarda daha tabana yaygın bir hale geldi. İstikrarlı büyümesini sürdüren TEB, sermayesini de güçlendirmeye devam ediyor. TEB’in bir önceki yıl sonu itibarı ile %14,23 olan sermaye yeterliliği rasyosu %14,66 olarak gerçekleşti.
Bununla birlikte yılın ilk üç ayındaki faaliyetleri sonucunda 192 milyon TL vergi öncesi kar elde eden TEB’in net karı ise 150 milyon TL oldu. TEB’in artan karlılığı ve verimliliği, özkaynak ve aktif karlılığındaki iyileşmenin de devam etmesini sağlıyor.
TEB bir yandan finansal sonuçlarını yıldan yıla güçlendirirken bir yanda da Sorumlu Bankacılık anlayışıyla tüm paydaşları için değer yaratmaya, tüm işkollarında topluma fayda sağlayacak projelerin hayata geçirilmesine aracı oluyor. Bu anlayışıyla ailelere daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla başlattığı Finansal Okuryazarlık ve Erişim hareketi “TEB Aile Akademisi” ile TEB, Ekim 2012’den bu yana 120 bin bireye ücretsiz birebir finansal okuryazarlık eğitimi verdi. TEB Aile Akademisi’nin 6-12 yaş çocuklara özel uygulaması TEB Çocuk’un iPad uygulaması ise 19 bin kez indirildi.
TEB, KOBİ Bankacılığı alanındaki bilgi, deneyim ve birikimimini girişimcilik alanına da taşıyarak bu alanda da Türkiye’de ilk olacak uygulamaları hayata geçiriyor. 2013 yılında başlayan ve aynı yılın sonunda 20 bin müşteriye ve 180 milyon TL kredi büyüklüğüne ulaşan TEB Girişim Bankacılığı, Türkiye’de girişimcilik ekosistemine verdiği bu büyük desteğe 2014 yılında da devam etti.
TEB, teknolojik girişimcilere özel hizmet verebilmek için de İstanbul, Ankara ve İzmir’de teknolojik donanıma sahip müşteri temsilcileri atadı. TEB Girişim Evi ve Kuluçka Merkezi hizmetlerini de hızla büyüten TEB, 2014 yılı itibariyle TEB Girişim Evi Kuluçka Merkezini İTÜ Arı Tekokent ve EOfis ile yapılan işbirliği ile 9 farklı noktada girişimcilere hizmet verebilecek hale getirdi. Böylece TEB Kuluçka Merkezine başvuran girişimcilere İstanbul’da 9 alternatif noktadan istediği lokasyonda çalışma imkanı sağlandı. Ayrıca İTÜ Arı Teknokent, Yıldız Teknopark, ODTÜ Teknopark, Dokuz Eylül Teknopark ve İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile yapılan işbirlikleri ile Türkiye genelinde de girişimciler ile bir araya geliniyor ve TEB Girişim Evi hizmetleri sunuluyor. Devam eden eğitim ve danışmanlık hizmetleri kapsamında TEB 2014 yılının ilk 3 ayında 4 farklı şehirde 11 farklı eğitim modülü ile toplam 98 eğitim düzenlendi ve 4260 girişimciye ulaştı.
TEB sürekli yenilikçi bir bakış açısı ile sunduğu ürün ve hizmetlerinin uluslararası platformlarda da takdir edilmesinin mutluluğunu yaşıyor. Bu yıl 8.sidüzenlenen ve dünya çapında 1500’den fazla adayın başvurduğu Stevie ödüllerinde TEB 10 kategoride dereceye girerek Grand Stevie Award ödülü alan tek Türk şirketi oldu.
31 Mart 2014 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeler:
Net kar: 150 milyon TL | Toplam mevduat: 34,2 milyar TL |
Toplam aktifler: 55,8 milyar TL | Toplam krediler: 40,0 milyar TL |
Takipteki kredi oranı: % 2,35 |
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.