unnamed-34

Soğutucular için hermetik kompresör üretiminde dünya lideri olan Embraco, Avrupa’ya yönelik üretim projesi kapsamında, Embraco Fullmotion teknolojisi ile gerçekleştirdiği küresel ölçekte üretimini 2015’e kadar yaklaşık yüzde 140 oranında artıracağını açıkladı. Bu hedefe yönelik olarak İtalya ve Çin’deki üretim tesislerine önemli ölçüde yatırım yapacak olan Embraco, bu adımıyla global müşteri ihtiyaçlarına daha hızlı karşılık verebilmenin yanı sıra Avrupa ve Asya Pasifik bölgesindeki varlığını güçlendirmeyi ve global rekabet gücünü pekiştirmeyi hedefliyor.

İtalya fabrikasına yapılacak olan yatırımlar, şirketin Embraco Fullmotion teknolojisini içeren kompresörleri tüm dünyaya yayma planının ilk adımını oluşturuyor. Embraco İtalya’da Avrupa pazarına yönelik üreteceği kompresörler ile Avrupalı buzdolabı üreticilerinin daha yüksek verimliliğe sahip ve daha çevre dostu ekipmanlara olan talebini karşılayacak. İtalya fabrikasının yanı sıra, Çin’deki Embraco fabrikasının da üretim kapasitesi artırılacak.

Embraco İtalya Genel Müdürü Giuseppe Daresta, şirketin yeni atılımı hakkında yaptığı açıklamada “İtalya’daki hermetik kompresör üretimimizi artırıyoruz. Kapasite artırımıyla, pazarda büyük rağbet gören Embraco Fullmotion teknolojisinin arzını daha geniş ölçekli olarak sağlamanın yanı sıra, müşterilerimize daha yüksek enerji verimi sağlayan ürünlere artan talebi karşılayabileceğiz” dedi.

Giuseppe Daresta şunları vurguladı: “Embraco üretim yaptığı ülkelerde istihdamı artırmanın yanı sıra ekonominin güçlenmesine de katkıda bulunuyor. Ayrıca, enerji verimliliğini sürekli artırdığımız ürünlerimizle yaşam kalitesini artıran çözümleri sunmak, misyonumuzun önemli bir parçasıdır.”

Embraco Fullmotion – tutumlu ve konforlu

Değişken hızlı kompresör üretiminde öncü olan Embraco, bu teknolojiyi mükemmelleştirerek buzdolaplarının ve dondurucuların enerji tüketimini Avrupa’da en çok satılan klasik aç-kapa teknolojisine kıyasla %25’e varan oranlarda azaltabilen Embraco Fullmotion kompresörünü yarattı.

Embraco Ev Aletleri Kurumsal Direktörü Pierluigi Zampese bu konuda şu bilgileri verdi: “Dünyanın pek çok bölgesinde buzdolaplarında 10 yıldır yaygın olarak kullanılan eski teknolojilerle karşılaştıracak olursak, Embraco Fullmotion teknolojisi enerji veriminde toplam yüzde 40’a varan kazanç sağlıyor. Bunu, bu teknoloji sayesinde –ister ticari olsun ister ev tipi olsun– buzdolabının sistemin gereksinimlerini otomatik olarak ’bilmesi‘ ve tüketicinin ihtiyaçlarına uygun bir düzende çalışmasını sağlayarak başarıyoruz.”

Tüm dünyaya yönelik Embraco Fullmotion teknolojisi üretimini artıran şirket, buzdolabı üreticilerinin gittikçe daha yüksek standartlar gerektiren enerji verimliliği mevzuatına uyum sağlamasına da katkıda bulunuyor. Halen ABD’de yeni çevre yasa ve yönetmelikleri, 2014 yılına kadar yüzde 30 dolayında verimlilik artışı sağlanmasını zorunlu tutuyor. Avrupa Birliği ülkelerindeyse, sektör firmaları 2020 yılına kadar şu andaki enerji tüketiminin yüzde 20 azaltılmasını zorunlu kılan yeni standartlara uygun ürünler geliştiriyor. Çin’deyse çevre mevzuatı mevcut enerji verimliliği standardında iki basamaklı bir gelişim öngörüyor. İlk aşamada ev tipi soğutucu cihazlar 2015 yılına kadar mevcut cihazlardan yüzde 20 daha iyi bir enerji verimliliği performansı sergilemek zorunda. İkinci aşama ise 2020 yılına kadar gerçekleştirilecek enerji verimliliği düzeyinden %15 artış öngörüyor.

Pierluigi Zampese’ye göre daha verimli çözümlerin benimsenmesi sadece soğutma cihazları sektörüne değil, son tüketiciye de büyük yararlar sağlıyor: “Embraco Fullmotion teknolojisi enerji tüketimini önemli oranda düşürüyor, kullanıcıların elektrik faturasında tasarruf sağlıyor, gıdaların daha iyi muhafaza edilmesini sağlayarak çöp oluşumunu azaltıyor, buzdolaplarının gürültü seviyelerini düşürüyor. Dolayısıyla kullanıcıların günlük yaşamlarına daha fazla sağlık ve kalite getiriyor.” Buzdolaplarının gürültüsünün azaltılması, alışkanlıklarda ve tüketicilerin gereksinimlerinde meydana gelen değişimlere paralel olarak giderek önem kazanan bir öncelik. Yaşam alanlarının gittikçe küçülüyor olması bakımından sessiz çözümler önem taşıyor. Nüfusun giderek arttığı dünyamızda, buzdolabıyla televizyonun ortak bir alanı paylaştığı evler gittikçe yaygınlaşıyor. Embraco Fullmotion sayesinde, buzdolabından yayılan gürültüde 2 desibele varan bir azalma sağlanabiliyor, bu da duyarlı kulaklar için büyük bir fark oluşturuyor. Teknolojinin diğer bir avantajıysa, buzdolabı içerisinde daha hızlı soğutma ve daha iyi sıcaklık denetimi gerçekleşmesi. Böylece gıda güvenliğinin artması ve gıdaların daha etkin bir şekilde korunması sağlanıyor.

Embraco, 1998’de piyasaya sürdüğü Embraco Fullmotion kompresörlerinden şimdiye kadar 11 milyon üniteden fazla sattı. Embraco Fullmotion teknolojisinin kullanılmaya başlanması, o sıradaki teknolojiye kıyasla 5.000 GWh enerji tasarrufu sağladı, bu yaklaşık 3 milyonluk nüfusa sahip bir metropolün 6 aylık elektrik tüketimine karşılık geliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın