Londra’da Türk Telekom’un düzenlediği basın toplantısında konuşan Aslan, Türk Telekom grup şirketlerinin, yeni dönemde ürün ve servislerinde bütünleşme dönemini başlattığını, Türk Telekom olarak müşterilere tüm şirketlerinin hizmetlerini tek noktadan sunmayı başlatacaklarını anlattı.
Müşteri odaklılık, hız ve verimliliğin en önemli odakları olacağını dile getiren Aslan, tam entegre bir şirket olmak ve müşterilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek amacıyla özelleştirmeden itibaren çeşitli adımlar attıklarını, bugün grup şirketlerindeki sinerjiyi en verimli şekilde kullanabilecekleri bir noktada olduklarını kaydetti.
Entegrasyon anlamında ilk adımı Grup CEO ve CEO rollerini birleştirerek hayata geçirdiklerini anımsatan Aslan, şunları kaydetti:
“Bu ilk adıma yönetimde entegrasyon süreci diyebiliriz. Bu süreci takiben fonksiyonlarda entegrasyon ve ürün-hizmetlerde entegrasyon sürecine giriyoruz. Bu süreç kendisini ilk olarak Türk Telekom, Avea ve TTNET ürünlerini aynı mağazada müşterilerimize sunmaya başlayacağımız bir projeyle gösterecek. Mayıs ayı başında başlatacağımız ve ilk aşamada 13 noktada start alacak pilot projede markalarımız tek noktadan hizmet vermeye başlayacak. Mağazalarımıza gelen müşterilerimizi, geleceğin teknolojileriyle aynı alanda tanıştıracağız. Bütünleşen servis ve hizmet anlayışıyla, kaliteli, hızlı ve çözüm odaklı içeriği tüketiciye sunacağız. Entegre çalışma modeliyle birlikte ses, mobil, geniş bant, bilişim teknolojileri, AR-GE ve içerik alanında sahip olduğumuz liderliği pekiştirerek yeni bir dönemi başlatacağız.”
Gazetecilerin 4G’de ortak altyapı kullanılması ve fiyatlama konusundaki sorularını da yanıtlayan Aslan, “Tabii ki burada karar BTK’nın. Karar ne olursa olsun yatırım yapmaya devam etmesini sağlamak önemli. İkinci olarak da sektörün büyümesine engel olacak herhangi bir aksiyon olmaması lazım. Regülasyon yapılırken tabii ki tüketici menfaati gözetiliyor ama aynı zamanda sürdürülebilir büyümenin sağlanmasına çok önem vermek lazım. Fiyat da BTK tarafından belirleniyor tabii ki. Bunun için yine adil ölçütler kullanılması lazım” dedi.
Digitürk
Digitürk’e hala talip olup olmadıklarının sorulması üzerine Aslan, içeriğin kendileri için çok önemli olduğunu, Digitürk’ün Türkiye’de en iyi içerik sağlayan şirketlerden biri olduğunu belirterek, “Doğru fiyatlarla doğru koşullarla alınırsa Türk Telekom için Digitürk stratejik bir satın alma olabilir. Digitürk ile uzun bir değerlendirme sürecinden geçtik. Geçen sene Temmuz ayında teklifimizi sunduk. Bizim verdiğimiz teklif bağlayıcı olmayan bir teklifti ve değerlemeye tabi olacaktı ama o şartlarda bile Türk Telekom’a değer sağlayacak, adil bir fiyat verdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Digitürk’e Türk Telekom’dan sonra başka şirketlerin de teklif verdiğini belirten Aslan, hissedarların satıp satmayacaklarıyla ilgili henüz karar vermedileklerini, kendilerinin her içerik sağlayıcıyla ilgilendiklerini, içeriğin kendi servisleriyle tamamlayıcı bir hizmet olduğunu belirterek, “Gelişmeleri izliyoruz. Digitürk ile ilgili tekrar böyle bir fırsat olursa, bakacağız” dedi.
Digitürk için yeniden ihale yapılması durumunda Türk Telekom’un teklifini yükseltmesinin mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Aslan, “Eğer satıcıya ‘Teklif hakkında ne düşünüyorsunuz?’ derseniz, tabii ki ‘Yüksek’ diyecektir. Bu, ihalenin ne tarafında olduğunuza göre değişir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Tamamen ona bağlı değiliz ama fırsat olursa tabii ki değerlendiririz. İhale şartlarını görmemiz lazım” diye konuştu.
15 milyar liralık altyapı yatırımı
Türk Telekom Grubu’nun 2013’ü, gelirlerini ve müşteri sayısını artırarak başarıyla geçirdiğini söyleyen Rami Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:
“2013 yılında müşteri sayımızı mobilde 1 milyonun üzerinde, geniş bantta ise 300 bin artırarak konsolide bazda 13,2 milyar lira gelir elde ettik. Gelirlerimizin yarısından fazlasını oluşturan mobil ve geniş bant, büyümenin itici gücü olmaya devam etti. Sadece Türkiye’nin değil bölge coğrafyasının en önemli teknoloji şirketlerinden biri haline geldik. 2005 yılında Türk Telekom’la birlikte Avea’nın sadece yüzde 40’ına sahip bir şirketten, bugün itibarıyla Türk Telekom’la birlikte Avea’nın yüzde 90’ına, TTNET, Argela, Innova, Sebit, AssisTT gibi şirketlerin yüzde 100’üne sahip bir teknoloji liderine dönüştük. Daha fazla büyüme sağlamak amacıyla 15 milyar liralık yatırım yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye’nin 81 ilini fiber optik ağlarla ördük, bugüne kadar 182 bin kilometre fiber kablo döşedik. Yılsonu itibarıyla 624 bin abone ile fiber optik pazarında liderliği yakaladık. Genişbant kullanım oranları Türkiye’de her yıl katlanarak artıyor. Türk halkı hem daha çok dataya ulaştı hem de data büyümesinde global trendlere paralel olarak daha fazla içerik indirdi. IPTV ve web üzerinden sunduğumuz televizyon izleme olanağı çok sevildi. Türkiye’de televizyon izleme alışkanlığını değiştirdik. Genişbant internet tarafında daha gidilecek çok yol var. Biz de en iyi fiber altyapıya sahip olmak için daha fazla yatırım yaparak hız ve kapasitede lider olmaya devam edeceğiz.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.