2007 yılında kaydını yaptırmış ve 2013 yılına kadar kaydını kesintisiz yenilemiş olan adaylar arasında hacca gidecek olan hacının özlemi bugün sona eriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda basına ve kamuoyuna açık olarak, bilgisayar ortamında saat 11:00’ da hac kuraları çekiliyor. 2013 yılından haklarını gönüllü veya kura sonucu 2014 yılına devreden hacı adayları kuraya tabi tutulmadılar. Kura çekimi sonrası kesin kayıtlar 24 Mart 2014 Pazartesi günü başlayacak, özel acenta organizasyonu ile hacca gitmek isteyen hacı adaylarının 24 Mart sabahı İl Müftülüklerin’ den 2014 yılı “acentaya  kesin kayıt yaptırabilir” belgesini alması gerekir. Suudi Arabistan makamlarınca Kabe ve çevresinde yapımı devam eden genişletme çalışmalarının henüz bitmediği, 2013 yılında uygulamaya konulan yüzde 20 kontenjan indiriminin 2014 yılında da devam edeceğinden 2014 yılında yeni müracaat alınmayacaktır.
Kura sonuçları hacı adaylarının müracaat ettikleri illerde, tercih ettikleri ‘Normal, Müstakil ve Otel’ hac konaklama türlerine göre, güncelleşen listeler üzerinden sıraya konulması şeklinde çekilecek, kura çekiminde asıl ve yedek tasnifi yapılmayacaktır. İşlemler tamamlandıktan sonra kura sonuçları  Diyanet işleri başkanlığının http://hac.diyanet.gov.trinternet adresinden T.C. kimlik numaralarıyla sorgulana bilecektir.Nüanstur ve Sürattur Gn Müdürü Güngör Kabak, 2014 yılı hac organizasyonu konusunda donanımlı ve tecrübeli bir rehber kadrosu ile hacılara yardımcı olacaklarını belirtti. Hac vazifesinin eksiksiz ve makbul bir şekilde yapılması için rehberin önemini vurguladı. Bu yıl ekonomik tipte paketler oluşturduklarını, Ekonomik(Normal Tip) ve Müstakil Tip konaklamada Diyanet İşleri Başkanlığı ile aynı fiyatlara hac programlarının olduğunu belirtti.
Hac farizası ömürde bir defa yapıldığı için telafisi yoktur. Kutsal beldelerde rehberlik hizmeti önem arz etmektedir. Nüanstur deneyimli kadrosuyla sünnet üzere makbul bir hac yapılabilmesi için 2014 yılı hac organizasyonu için hazır olduğunu belirtti. Güngör Kabak, Hac kurası çıkan hacı adaylarından daha önce umreye gitmeyenlerin öncelikle umre vazifesini yapmalarını, bu vesile ile hac ibadetini daha hazırlıklı ve bilinçli şekilde yapmalarının mümkün olacağını belirtti. Hacı adaylarının kalacakları yerler Normal, Müstakil ve Otel konaklama türlerine göre belli olacaktır.
Normal Tip konaklama türünü tercih eden hacıların Kabe’ye ulaşmaları zahmetli olacaktır. Ancak Otel Tip konaklama türlerinde Kabe’ye daha yakın yerlerde konaklanabileceğinden ulaşım daha rahat olacak ve ibadete daha çok zaman ayrılabilecektir. Bu yıl ilk hac kafilesi 1 Eylül 2014 tarihinde gitmesi bekleniyor.

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın