ıbm toplantı kobipostasi.net

Bugüne kadar buluta 6 milyar dolar yatırım yapan ve 17 şirket satın alan IBM, küresel bulut ayak izini genişletmek için 1,2 milyar doların üzerinde bir bütçe ayıracağını duyurdu. IBM ayrıca yıl içerisinde 25 bulut veri merkezine 15 tane daha eklemeyi planladığını açıkladı. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında SoftLayer firmasını satın alarak piyasadaki en iyi bulut çözümlerini de portföyüyle entegre eden IBM, kurumsal pazarı bulut ile yeniden inşa etmeyi hedefliyor.

IBM Türk, ekonomik ve esnek bir BT çözümü sunan bulut bilişimle ilgili merak edilenleri, Türkiye pazarının buluta yaklaşımını ve IBM’in kurumsal pazarı dönüştürmek için gerçekleştirdiği bulut girişimlerini anlattı.

Bugüne kadar bulut bilişime 6 milyar dolar yatırım yapan IBM, bulut ile ilgili uzman 17 şirketi bünyesine kattı. IBM sadece Aralık ayından beri bulut çözümleri sunan 2 şirket satın aldı ve bulutta güvenlik konusunda yeni adımlar attı. Son olarak beş kıtada 40 Veri Merkezi ile dünyadaki işletmelerin kullanımı için Yerel bir Bulut Merkezleri Ağı oluşturacağını duyurdu. Bu girişim kapsamında IBM, küresel bulut ayak izini genişletmek için 1,2 milyar doların üzerinde bir bütçe ayıracak ve mevcut 25 bulut veri merkezine 15 tane daha ekleyecek.

“Bulut bir teknoloji değil iş modeli seçimidir. IBM olarak kurumsal pazarı bulut ile yeniden inşa etmeyi hedefliyoruz ve bu konuda çok iddialıyız” diye konuşan IBM Küresel Teknoloji Hizmetleri Ülke Müdürü Defne Tozan: “Türkiye’de bulutun adaptasyonunu artırmak, doğru bulut yatırımlarını teşvik etmek ve kurumların bulut ile rekabetçi hale gelmeleri adına öncü bir görev üstlenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

IBM her gün 5.5 milyon bulut tabanlı hizmeti yönetiyor. Bulut konusunda çalışan 37,000 uzman/danışman kadrosu bulunuyor ve bulut alanında 1.400 patente sahip. IDC 2013 raporuna göre de IBM, Profesyonel Bulut Hizmetlerinde lider konumda bulunuyor. 2013’te bulut gelirleri yüzde 69 artan şirket, Yol Haritası kapsamında 2015 sonuna kadar bulut alanındaki yıllık gelirlerinin 7 milyar dolar olacağını öngörüyor. IBMpazarlama, tedarik, e-ticaret, müşteri hizmetleri, insan kaynakları, şehir yönetimi gibi konularda uzmanların daha iyi kararlar almasına ve müşterilerine daha iyi hizmetler sunmasına yardımcı olmak için 100’ün üzerinde “Hizmet olarak Yazılım” (SaaS) çözümüne sahip.

Bulut tabanlı veri merkezleri değişken iş yükleri için ideal çözümler ve esnek maliyetler sunuyor

Müşterilerin kendilerine sunulan hizmetlerin 24x7x365, kusursuz, kesintisiz ve kayıpsız olması talebine vurgu yapan IBM Küresel Bütünleşik Teknoloji Hizmetleri Ülke Müdürü Levent Esensoy ise: “Verilerin her yerde ve her an ulaşılabilir olması gerekiyor dolayısıyla bu ortamı destekleyen veri merkezleri ve altyapı gereksinimleri var. Fakat maliyet baskısı nedeniyle bu alt yapılara yatırım yapmak kurumlar açısından zor ve verimsiz.  Bulut bu noktada öne çıkıyor. Bulut tabanlı Veri Merkezleri; hizmetler açısından gelinen en ileri aşamayı temsil ediyor. Bulut tabanlı veri merkezlerinde müşteriye kullandığın kadar öde modeliyle donanım, altyapı ve ağ erişimi sunularak esnek maliyetli bir yapı sağlanabiliyor” dedi.

IBM bulutta SoftLayer ile büyüyecek

 IBM Bulut ve Yönetilen Hizmetler İş Geliştirme Yöneticisi Ali Gündüz ise IBM’in son dönemdeki en stratejik bulut yatırımı olarak gösterilen SoftLayer’dan ve sonraki süreçte neler hedeflendiğinden bahsetti: “2013 yılında 2 milyar dolara satın aldığımız dünyanın önde gelen özel “Hizmet olarak Altyapı” (IaaS) sağlayıcı şirketi SoftLayer, IBM’in bulut bilişim çözümlerinin kapsamını daha da genişletmiştir. SoftLayer mimarisi, yüzlerce donanım ve ağ konfigürasyonu, programlanabilir arayüzler, (bulut altyapısı için önemli olan) yazılımla tanımlanabilen ortamlar gibi üstün teknik yeteneklere sahiptir. SoftLayer’ın otomatik ağ altyapısı, genel, özel ve veri merkezleri arasındaki mimarileri destekler ve müşteriler için en üst düzeyde esneklik ve denetim imkânı sağlar. SoftLayer BT altyapısının bağlantısı, önde gelen küresel ağ sağlayıcıları ve internet erişim ağlarıyla bağlantı sunar. Softlayer bugün piyasadaki bulut konusunda en iyi çözümdür ve IBM ile entegre olarak bu gücünü kurumsal pazarda da en üst seviyelere taşıyacaktır. Yeni dönemde IBM, bulut bilişim alanındaki itici güç olmaya devam edecektir ve IBM, bulutta SoftLayer ile büyüyecektir” dedi.

Bulut yatırımında en büyük fayda iş sürekliliği

Bugün Bilgi Teknolojileri Direktörleri (CIO’lar) iş sürekliliğini; bulut bilişim yatırımlarının en önemli artısı olarak belirtiyor. IDG’nin Bulutla ilgili CIO’larla gerçekleştirdiği bir araştırmada bulut tabanlı felaket kurtarma çözümlerine yatırım yapan şirketlerin %80’i İş Sürekliliğini elde ettikleri en önemli fayda olarak belirtiyor. IBM araştırmalarına göre 2016’ya gelindiğinde uygulamaların 1/3’ü bulutta olacak. Yazılımların yüzde 80’i buluta göre geliştirilecek ve 2017’ye kadar kurumların yüzde 50’si hibrit bulut kullanıyor olacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın