Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin (TASD) yeni merkezi törenle hizmete girerken, sektörün hizmetine sunulan ölçüm merkezi ile deri alımlarında “sıfır tolerans” uygulanıp, ayakkabı sanayicisinin deri alımlarında zarar etmesi engellenecek..
TASD Başkanı Hüseyin Çetin, Türkiye İhracatçıları Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Lemi Tolunay ile sektör temsilcilerinin katılımıyla açılan merkez, nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasında önemli rol üstlenecek.
Açılış töreninde konuşan TASD Başkanı Hüseyin Çetin, AYMA-KOOP’ta açılan merkezin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını vurgulayarak, satış, üretim, mağazacılık gibi alanlarda eğitim vereceklerini söyledi.
Sektörde büyük eksikliği hissedilen ölçüm merkezi ile deri satın alımlarında uğranılan hak kayıplarını ortadan kaldıracaklarına dikkat çeken Çetin, “Son teknolojiye sahip merkezimizde sıfır tolerans ile ölçüm yapacağız. Böylece ayakkabı sanayicisi deri satın alırken cebinden haksız yere para çıkmayacak. Bugüne kadar yüzde 5-10 aralığında uygulanan tolerans ile aslında almadığı derinin parasını ödüyordu. Global rekabetin zorlaştığı, kar marjlarının düştüğü bir ortamda ölçüm merkezimiz sanayicimize büyük yarar sağlayacak. Maliyetlerimiz düşecek. Bu yıl sektör olarak 730 milyon dolar tutarında ayakkabı ihracatı gerçekleştirdik. Yeni merkezimizin sağlayacağı güçlü alt yapı ve eğitim çalışmaları sayesinde 1 milyar dolarlık psikolojik sınırı aşıp, önümüzdeki 10 yıl içinde 2.5 milyar dolara ulaşacağız. 2023 için 1.5 milyar dolar olan ihracat hedefimizi 1 milyar dolar daha yukarı taşıyacağız” dedi.
TASARIMA ODAKLANIP 1.5 DOLARI 3 DOLAR YAPMALIYIZ.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise açılışta yaptığı konuşmada, 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayabilmek için mutlaka yeni yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. Bunun için ekonomi yönetiminin açıkladığı teşvikli bölgelerin yatırımcılara önemli kolaylıklar ve avantajlar sunduğunu anlatan Büyükekşi, “Deri ayakkabı üretiminde Türkiye çok büyük avantajlara sahip. Ayakkabı sektörü de dahil olmak üzere 19 sektörde tasarım yarışmaları var. Dizayn alanında kendimizi geliştirip, katma değeri yüksek üretim ve ihracat yapmamız gerekiyor. Öyle ki ihracat artış hızımızı devam ettirip bugün 1,5 dolar olan ortalama ihracat kg bedelini 3 dolarlara taşıyabilirsek o zaman 2023 için koyduğumuz 500 milyar dolarlık ihracat hedefini rahatlıkla tutturabilir, hatta aşarız” dedi.
Konuşmaların ardından, TASD’nin yeni merkezinin oluşumunda destek veren firmalara plaketleri verildi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.