Marmara Grubu Vakfı (MGV) tarafından 17 yıldır aralıksız sürdürülen Avrasya Ekonomi Zirvesi; siyasal, ekonomik ve kültürler arası diyalog çalışmalarında Türkiye’nin aydınlık yüzünü yansıtmaya devam ediyor. 17. Avrasya Ekonomi Zirvesi, sürdürülebilir kalkınma ve enerjinin geleceği için dünyanın dörtte birini İstanbul’da buluşturuyor.
4-6 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) desteği ile düzenlenecek zirveye, Meksika’dan Fransa’ya, Senegal’den Pakistan’a kadar 50’nin üzerinde ülkeden 600’e yakın temsilci katılacak. Zirve’nin gala gecesinde ise moda tasarımcısı Özlem Kaya bir defile gerçekleştirecek.
“Globalden Yerele – GLOCALIZATION” ana başlığı altında düzenlenecek zirve hakkında bilgi veren MGV Başkanı Akkan Süver, uluslar arası bir prestij birlikteliğine dönüşen Zirve’ye, cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar ile her biri kendi alanında dünyada söz sahibi olan önemli isimlerin katılacağını vurguladı.
Türkiye’den ise TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın 17. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde yer alacağını bildiren Süver, ele alınacak konu başlıklarını ise şöyle özetledi:
Çocuk ticaretinden, enerjinin geleceğine dünyanın gözü İstanbul’daki zirvede olacak!
“17. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde dünyanın en can yakıcı problemlerinden birini oluşturan ve ‘İstemsiz Göç’ olarak adlandırılan İnsan Ticareti’ni masaya yatıracağız.
Kadın, erkek, çocuk, illegal işçi, göçmen ve sığınmacılarla birlikte başlayan insan ticareti, bugün uygarlığı tehdit eden bir boyuta ulaştı. Bölgemizde yaklaşık 500 bin kadın ve kız çocuğu Uzakdoğu, Ortadoğu ve CIS ülkelerinden getirilerek satılıyor. Böylesine insanın içini sızlatan bir konuya dikkat çekerken, öte yandan dünyamızı ilgilendiren diğer olgu ve sorunları da farklı bakış açıları ile masaya yatıracağız.
Bu yıl Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde ayrıca Sürdürülebilir Kalkınma ve Yerel Yönetimlerde Değişim, Yerelden Küresele İpek Yolu’nda Ekonominin ve Enerjinin Geleceği, Yerelden Küresele Diyaloğun Barıştaki Önemi, Kalkınma ve Tasarım, Bilişimle Kalkınma ana başlıklarını ele alacağız. Bilgi-İletişim teknolojileri günümüz modern ekonomilerinin temel taşı oldu. Ne yazık ki gelişmekte olan ülkelerdeki bilgisayar kullanım oranı ve internet erişimi gelişmiş ülkelerdekinin çok gerisinde kaldı.
Örneğin Kuzey Amerika ve Avrupa’da nüfusun yarısından fazlası internet erişirken Afrika kıtasında nüfusun yalnızca yüzde 1’i bilgisayar sahibi. Afrika’da öğrenim gören öğrencilerin yüzde 90’ı henüz bir bilgisayar kullanma fırsatına erişemedi.
Zirve’de 600’e yakın temsilci ile 3 gün boyunca zirvede dünyanın en çok dikkat çeken bu sorunlarına bakış açısı oluşturmaya, çözüm üretmeye çalışacağız.
İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise 17 yıldır düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin Türkiye’nin dış dünya ile en önemli buluşma noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, hazır giyim sektörünün de ülke ekonomisi açısından benzer bir misyon üstlendiğine dikkat çekti.
Hikmet Tanrıverdi, İHKİB olarak her yıl cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar ve temsilcilerin katıldığı Zirve’nin gala gecesinde düzenledikleri defile ile Türk moda endüstrisini dünyaya tanıttıklarını belirterek, bu yıl da gecede Özlem Kaya’nın koleksiyonunu sergileyeceğini sözlerine ekledi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.