unnamed-1

SAP danışmanlığı alanında Türkiye’nin en büyük iş ortaklarından biri olan SAP’nin Gold Partner’ı Detaysoft, AR-GE’ye 12 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı.

SAP danışmanlığı hizmet vermek üzere 1999’da kurulan ve yazılım geliştirme konusunda uzmanlaşan şirket 2008’den itibaren ürün geliştirmeye başladı. Detaysoft Yönetim Kurulu Üyesi ve Ar-Ge Merkezi yetkilisi Alkin Aksoy, 2013 yılında Detaysoft AR-GE merkezini kurduklarını belirterek, “AR-GE Merkezi için yılda 4 milyon TL’lik bir yatırım planladık. Toplamda da 12 milyon dolarlık bir yatırım hedefi koyduk” dedi.

Sekörlere özel çözüm paketleri

Türkiye’deki şirketlerin mevcut SAP çözümlerinden çok daha fazla özel çözümler istediklerine dikkat çeken Alkin Aksoy konuşmasına şöyle devam etti:

“Sadece SAP danışmanlığı değil yazılım geliştirme konusunda da uzman bir şirket olmamızdan dolayı, şirketlerin özel isteklerine göre çözümler de geliştiriyoruz. Her bir sektörden edindiğimiz tecrübelerle, sektörlere özel çözüm paketleri üretmeye başladık. 2012’de Fırat Üniversitesi ile işbirliği yaptık ve Fırat Teknokent’de birlikte ürün geliştirmeler yaptık. Teknokentlerde edindiğimiz tecrübeyle de nitelikli  ürün geliştirmenin ne demek olduğunu anladık. Tüm bu süreçlerin sonucunda şirket  vizyonumuzu değiştirdik. Farklı sektörlerle çalışmamızdan dolayı da piyasanın nasıl bir ürün talebi olduğunu gördük. Değişen piyasa koşullarına nasıl adapte olabileceğimizi öğrendik  ve 2008 sonundan itibaren  ürün geliştirmeye başladık. 2013 yılında da SAP danışmanlığı kimliğimize ürün geliştirme yapan teknoloji  firmasını ekledik ve İstanbul’da  AR-GE merkezimizi  kurduk.”

Veri miktarı 3 yıl içinde 5 kat artacak

SAP’nin tüm ürün ailesini kapsayan danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra mobil uygulama danışmanlığı, kurumsal komünikasyon yönetimi ve iş takibi ile dijital yayıncılık alanlarında hizmet verdiklerini söyleyen Alkin Aksoy, “Geliştirdiğimiz teknolojilerle, kuruluşların operasyonel ihtiyaçlarını karşılayacak katma değerli çözümler üretmeyi ve ürünler geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.

SAP teknolojileri üzerine yaptıkları danışmanlık ve yazılım hizmetlerine AR-GE yapılarının temel taşları olan; kullanıcı adaptasyonu, Toplam Sahip Olma Maliyeti (TCO) ve entegrasyonu ekleyerek ilerlediklerini belirten Alkin Aksoy; mobil, bulut, büyük veri ve iş zekası alanlarında uzmanlaştıklarını ve AR-GE stratejilerini bu alanlar üzerine kurduklarını ifade etti. Aksoy konuşmasına şöyle devam etti:  “Yapılan araştırmalar, gelecek 3 yıl içinde veri miktarının 4-5 kat artacağını ve bunun yüzde 80’inin yapılandırılmamış veri olacağını  gösteriyor. SaaS gelirlerinin de yine aynı periyotta 5 katından fazla artacağı öngörülüyor. Bu da iş zekası, bulut ve büyük veri alanında çok büyük potansiyel anlamına geliyor. Biz de, bu potansiyeli kullanmak için yatırımlarımızı yapıyoruz” dedi.

110 kişilik  AR-GE ekibi

İş modeli ya da mimari yapısına bağlı olarak farklı kategorilerde geliştirdikleri ürünlerin ticarileşmesine olanak sağlayan Detaysoft’un Ürün Yöneticisi Onur Pekerten, ortaya çıkan ürünlerin  entegrasyonu ve bütünleşik bir çözüm sunmasının  çok önemli olduğunu vurguladı. Pekerten konuşmasına şöyle devam etti: “Bu nedenle belirli uygulama alanlarında çeşitli işbirlikleri yaparak alt yapımızı güçlendiriyoruz; büyük veri ve konuşma tanıma teknolojileri bunlardan bazıları. Aynı zamanda güçlü bir araştırma kaynağı olarak üniversiteler ile de işbirliği kuruyoruz.  Cumhuriyet Üniversitesi ile mobil, Fırat Üniversitesi ile büyük veri konularında çalışıyoruz.”

Fikirlerin projelendirilmesinden ürünün son kullanıcıya ulaşmasına kadar geçen süreçte  uzman bir kadro ile çalışan Detaysoft  AR-GE Merkezi’nde 110 kişilik bir ekip çalışıyor.  Pekerten, ürün geliştirirken ihtiyacı müşteriden önce görüp ona göre çözüm paketleri hazırladıklarını belirterek “Yazılımda Türkiye’nin çok kaliteli bir insan kaynağı var. Teknolojiyi iş süreçlerine nasıl uyarlayabileceklerini gayet iyi biliyorlar. Şirketlere yönelik özel çözümler geliştirme konusunda da çok başarılılar. Biz de AR-GE merkezlerinde ürüne yönelik yenilikçi stratejiler geliştiriyoruz.  Nitelikli ve uluslararası bazda ürünler ortaya koyuyoruz” dedi.

Onur Pekerten, hayata geçirdikleri AR-GE projeleri hakkında da  şu bilgileri verdi:

“Kurumsal iletişim  ve iş takibi projesi,  şirketlere çalışanlarının verimlilik takibini yapabildikleri zaman yönetimi modülü, iş atamalarının ve takibinin yapılabildiği iş takibi modülü, proje yönetimi ve ortak çalışmanın sağlandığı iletişim modülü ile bütünsel bir kurumsal iletişim yönetimi çözümü sunan bir ürün. Dijital yayıncılık platformu olan Gale Press’te interaktif veri toplama ve tavsiye, interaktif medya içerik yönetimi ve iş analitiği raporlamaları yapmak mümkün. Üretimdeki malzeme girdilerinin akıllı ve hızlı konfigürasyonunu sağlayan ürün ağacı, tüm süreçleri entegre eden ve toplam bütçe hesaplamasını yapan bütçe paket, operasyonel verilerin geriye dönük izlenmesini ve yönetimini sağlayan veri izlenebilirlik, lojistik KPI, mobil satış, mobil HR ise AR-GE yatırımı yaptığımız diğer ürünler.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın