TEB, KOBİ Bankacılığı’ndaki tecrübesini GirişimBankacılığı’na taşıdı
TEB, Ocak 2013’te KOBİ Bankacılığı’ndaki tecrübesini girişimcilik alanına taşıyarak Türkiye’deki en geniş kapsamlı Girişim Bankacılığı hareketini başlattı. Tüm dünyaya IFC tarafından örnek gösterilen ‘danışman banka’ anlayışıyla KOBİ Bankacılığı alanında sunduğu finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetleri girişimciler için yeniden kurguladı. TEB, Girişim Bankacılığı ile girişimcilere finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayacaklarına kadar her konuda yol gösteriyor.
TEB, Girişim Bankacılığı kapsamında girişimcilere özel olarak İstanbul’da TEB Girişim Evi’ni hayata geçirdi. Girişimciler ihtiyaç duydukları konularda danışmanlık ve mentorluk hizmeti alırken, TEB Girişim Evi’nde her hafta yapılan eğitimlere katılabiliyor. TEB Girişim Evi’nin içinde yer alan Kuluçka Merkezi ise girişimcilere fiziki çalışma ortamı sunuyor.
TEB Girişim Bankacılığı ile 10 ayda yaklaşık 3 bin girişimciye 800 saat eğitim verildi, 200 girişimciye yaklaşık 400 saat danışmanlık hizmeti sunuldu. TEB Girişim Evi’nde 273 proje sunumu gerçekleştirildi, 31 projeye Girişim Evi’nde bulunan Kuluçka Merkezi’nin olanakları seferber edilerek proje sahiplerine ihtiyaç duydukları fiziki çalışma ortamı sağlandı. Kuluçka Merkezi’nde ayrıca; Danışmanlık/Mentorluk, İş Yönetim Danışmanlığı, Networking Desteği, Akademik Destek, Kurumsal Web Sitesi Oluşturma Desteği, Marka, Patent, Fikir Tescili Danışmanlık Desteği ve Mali Müşavirlik Danışmanlık Desteği gibi girişimciler için önem taşıyan ek hizmetler sunuluyor. E-business, bilişim ve yazılım üzerine projeleri olan girişimcilere fiziki bir çalışma ortamı sağlanan Kuluçka Merkezi’nden 25’i sürekli, 25’i ise dönemsel olmak üzere 50 civarında girişimcinin yararlanması hedefleniyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.