Kitap, görme engelliler için yazarı tarafından seslendirildi. Ayrıca satıştan elde edilecek gelirle Braille (kabartma yazı) baskısı da hazırlatılacak. Selim İleri ve Jale Sancak’ın arka kapak yazılarıyla sunulan kitabın kapak resmi, Müjgan Özkaya Yılmaz’ın imzasını taşıyor.
Kitapla ilgili olarak 12 Aralık Perşembe, saat 13.00 – 15.30 arasında, Özel Acıbadem Helikon Anadolu Lisesi’nde yazarın katılımıyla bir söyleşi düzenleniyor. Bensu Kaya ayrıca, 14 Aralık Cumartesi saat 14.00’te, Step Kitap Kulübü’nün organizasyonuyla Caddebostan Balıkadamlar Kulübü’nde kitapseverlerle buluşacak.
Bensu Kaya kimdir?
Dokuz yaşında “kurduğu” yayınevinde, dörde katlayıp kestiği bir dosya kâğıdının ortasını yorgan iğnesiyle dikerek hazırladığı kitaplar yazıp yayımladı. O zamanki konularını da; kız çocukları, kediler, her an rastlandığı için hayatı hiç merak edilmeyen insanlar gibi bugünküne benzer alanlardan seçti. “Okuma – yazma” öğrenmeyi her zaman çok sevdi. Her zaman “okur- yazar” olmak istedi. İ.Ü. İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Uzun yıllardır basın kuruluşlarında görev alageldiği için yazıları çalıştığı her yayının her sayısında yer alıyor. Halen Turkuvaz Dergi Grubu’nda çalışıyor. Öyküleri; No Edebiyat, Öykü Teknesi dergilerinde ve çeşitli internet sitelerinde yayımlandı. “Otobüs” adlı öyküsü, Beşinci Gila Kohen Öykü Ödülleri kapsamında hazırlanan “Öykülerden Yansımalar” kitabına girmeye hak kazandı. Edebiyata layık olabilme kaygısı taşıyor. Çocukken yazdıklarını sayarsak bu ilk kitabı değil.
Arka kapakta ne dediler?
“Bensu Kaya, biliyorum, tanığıyım, hikâye sanatına öyle saygı duydu ki, yıllarca ve yıllarca yazdıklarını yayımlamaktan uzak durdu. Bugün yayımlıyorsa, bizlerin âdeta dürtüklemesiyle. Yoğun bir hüznün gizlendiği, içe kapanışların sürüp gittiği Bensu Kaya hikâyeleri bence mutlaka yayımlanmalıydı…” SELİM İLERİ
“Kediler, mektuplar, evlerde yalnızlıklar, birbirini hiç anlamayanlar, belki de anlamaktan korkanlar… Gerçekten de kimselerin vakti yok mu durup ince şeyleri düşünmeye? Bensu Kaya derin bir duyarlılıkla bu gün yaşanmakta olan hoyratlığı, bir başka deyişle insan ilişkilerindeki açmazları aktarıyor ve yüzleşmeye çağırıyor bizi. Öte yandan şiirlerle sarmaşan bu sıcacık, hüzünlü öyküler karamsar olmaktan uzak, hâlâ umudun var olduğunu da imliyorlar. Böylelikle de toza değil yüreğimize yazılıyorlar.” JALE SANCAK
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.