unnamed-8

Eyüp Sultan Ortaokulu Matematik Kulübünden 25’e yakın öğrenci, geçtiğimiz günlerde, Uyumsoft’un Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkındaki merkez ofisini ziyaret etti. Matematik Bölümü öğrencileri, sordukları birbirinden güzel sorular ile Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder’in okul yıllarında matematik dersine olan ilgisini, matematik mezunu olmasının iş hayatındaki başarısına etkisini ve Uyumsoft’un başarı öyküsünü dinlediler.

Şartlar girişimci yaptı, Uyumsoft’u global bir marka yapmak için kolları sıvadı

Tokatlı olan Mehmet Önder’in, en başarılı dersi Matematik olduğu için, Maltepe Lisesi’nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünü kazandı. Üniversiteyi bitirdikten sonra matematik profesörü olmaya karar veren Mehmet Önder ile konuşan üniversitedeki Tez Hocası, özel sektöre atılmasını tavsiye etti. Mehmet Önder, o an, iş hayatına atılma kararını aldı.

Ardından, 10 yıl boyunca Kar Şirketler Grubu’nda Bilgi İşlem Departmanında yönetici olarak görev yapan Mehmet Önder’e, bir gün Kar Şirketler Grubu yetkilisi ‘-Bilişim işlerini outsourcing edeceğiz, şirket kurun size verelim’ demesi üzerine, uyum içinde çalıştığı 5 mühendis arkadaşıyla birlikte, 1996 yılında Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ. firmasını kurdu. Matematik profesörü olma hayali kurarken üniversitesindeki Tez Hocasının yönlendirmesiyle kendini iş dünyasının içinde bulan Mehmet Önder, çalıştığı şirkette görev yaptığı departmanın outsourcing edilme kararı alınmasıyla da, girişimciliğe adım atmış oldu. İçinde bulunduğu şartların etkisiyle ‘girişimci’ olan Mehmet Önder; Uyumsoft olarak faaliyete başladıkları ilk yıldan itibaren yazılım ar-ge’sine yoğunlaşmaları (örneğin, kuruldukları 1996 yılında Windows 95’e ilk kod üreten firma oldular), müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaları ve insan kaynağına verdikleri değer nedeniyle personel değişim hızının düşük olduğu Uyumsoft’u, 2013 yılına gelindiğinde, Türkiye’nin lider yazılım firmaları arasına yükseltti. 2023 yılı hedefi olarak, global bir marka yapmak için kolları sıvadı.

2023 yılında, global bir firma olmayı hedefledi

Uyumsoft’u 1996 yılında, uyum içinde çalışan 5 arkadaş ortaklığında kurduklarını anlatan Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, aradan geçen 17 yılın ardından bugün, ülkemizde ve yurtdışında, 450’nin üzerinde, elektrik- elektronik, otomotiv yan sanayi, makine, plastik, gıda, lojistik, mobilya, perakende gibi farklı sektörlerdeki firmaların bilgi teknolojileri altyapısını kurup, yönettiklerini belirtti.

unnamed-7Ağırlıklı üretim sektörüne hizmet verdiklerini anlatan Mehmet Önder, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), İş Zekası, İnsan Kaynakları Yönetimi, B2B, B2C gibi geniş bir yelpazede ‘kurumsal iş sistemleri’ sunduklarını söyledi. Bilgi teknolojisi altyapısını yönettiği 450’ye yakın şirketin, Türkiye GSMH’nın ortalama %1’ini oluşturduğunu ifade eden Mehmet Önder, hem ülke ekonomisine, hem dünya ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiklerini kaydetti. Türkiye’nin lider kurumsal iş sistemleri firması Uyumsoft, özel sektörün yanı sıra, TBMM, Türk Kızılay Derneği, TCDD gibi kamu da başarılı projelere imza atmaya devam etmektedir. Türkiye ticaretindeki e-dönüşüm projelerini yöneten Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın MERSİS (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi) ve ESBİS (Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi) projelerinin tek yürütücüsü olan Uyumsoft, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da Türkiye’nin ar-ge gücünün takip edildiği Türkiye Ar-Ge portalının tek yürütücüsü olmaktadır.

10 ülkeye yazılım ve danışmanlık ihraç ediyor

Uyumsoft’un web tabanlı Kurumsal İş Sistemleri uygulaması; İngilizce, Rusça, Arapça, Farsça, Azerice, Fransızca gibi 10’un üzerinde lisanı desteklemektedir ve dünyanın herhangibir noktasından, farklı bir ülkenin lisanı ve yerel mevzuatına göre işlerin takip edilmesine imkan sağlamaktadır. Azerbaycan, Arnavutluk, İngiltere, Macaristan, Mısır, Hindistan, Kazakistan, Almanya, Romanya gibi 10’a yakın ülkeye yazılım ve danışmanlık ihracatı yapan Uyumsoft, yurtdışında özellikle özel sektörde, başarılı projelere imza atmaktadır.

Yazılım ve danışmanlıkta Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduklarını ifade eden Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, şunları söyledi: “Türk özel sektörü ve kamuda elde ettiğimiz başarılar ile önce ulusal bir firma olduk. Azerbaycan, Arnavutluk, İngiltere, Macaristan, Mısır, Hindistan gibi 10’a yakın ülkeye yaptığımız yazılım ihracatı ve danışmanlık hizmetiyle, şuan bölgesel bir firma olarak yolumuza devam ediyoruz ve yakın gelecekte komşu ülkelerde açacağımız ofis ağıyla 2015 yılında bölgemizde güçlü ve etkin bir firma olacağız. 2023 yılında ise, yazılım ihracatı ve danışmanlıkta, Türk yazılım firması olan “Uyumsoft” markasını dünyaya yerleştirmeyi hedefliyoruz. Uyumsoft Web ERP ile Web tabanlı, çok dil seçenekli yazılım uygulamaları ve danışmanlığında Türkiye’nin dünyadaki markası “Uyumsoft” olacaktır” diye konuştu. Yurtdışında özel sektör projelerinin yanı sıra, kamu projeleriyle de ilgilendiklerini anlatan Mehmet Önder, “Azerbaycan, Kazakistan, KKTC başta olmak üzere, yakın komşu ülkelerdeki kamu projeleriyle ilgileniyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın