CNR Kitap Fuarı 1 ile 9 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Zambak Yayınları’ndan yapılan açıklamaya göre, 1 ile 9 Mart 2014 tarihleri arasında CNR EXPO’da yapılacak “CNR Kitap Fuarı”nın ana teması “Sosyal Medya ve Çocuk” olarak belirlendi.
Okuma alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğinin vurgulanacağı fuarda, çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği alanlar oluşturulacak. İlk defa düzenlenecek CNR Kitap Fuarı’na 650 katılımcı ve 300 bine yakın ziyaretçi bekleniyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu’nun (YAYFED) Başkanı ve Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat, Basım Yayın Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yeni bir kitap fuarının açıldığını bildirdi.
Murat, okuma oranlarını ay bazlı yaptıkları incelemede en çok eylül, ekim ve mart ayında kitap okunduğunu belirterek, bu rakamların diğer aylara da yayılması gerektiğini kaydetti.
TÜYAP’ta gerçekleştirilen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarını yarım milyon okurun ziyaret ettiğini ifade eden Murat, “Türkiye okuyor. 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarına olan ilgi geçen yıla oranla yüzde 11 arttı” dedi.
“Türkiye Okuyor kampanyası tekrar başlasın”
Murat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda, “Türkiye Okuyor” kampanyasının başlatıldığını, Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe giren kampanya ile toplumun her kesimine okuma alışkanlığının kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi amaçlı bir çok etkinlikler yapıldığını anımsatarak, “Biz Cumhurbaşkanımızdan Projeyi tekrar gündemlerine almalarını talep ediyoruz. Türkiye Okuyor Projesi ile kitap okuma kültürü ve yazarlar Türkiye’nin gündeminde kalması açısından çok önemli” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de kitap fuarlarının gelişmesi için teşviklerin artması ve daha ulaşılabilir olması gerektiğine dikkat çeken Bayram Murat, sektör için gelişimi için şu tekliflerde bulundu:
“Kitap, okur ve yazar buluşmaları çok iyi planlanmalı, yazarların iletişimi ve organizasyonunda detaylar atlanmamalı, uluslararası fuar katılımcıların katılımı teşvik edilmeli, fuar turizmi desteklenmeli, kamu, özel sektör ve STK’lar işbirliğiyle çalışmalı, farklı temalarda bir çok ülke davet edilmeli, yazarlık teşvik edilmeli, okuma ve okuma kültürü teşvik edilmeli, yazar ve yayıncı başlık sayısı teşvik edilmeli, okullarda okuma kültürü ve yazarlık geliştirilmeli, üniversitelerde makale teşvik edilmeli, mesleki deneyim eserleri teşvik edilmeli.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.