Kurumsal ağlar ve servis sağlayıcıları için DDoS saldırılarına karşı gelişmiş koruma çözümleri sunan Arbor Networks, 2013’ün üçüncü çeyreğinde yaşanan ‘dağıtık hizmet engelleme’ (DDoS) saldırısı eğilimlerine ilişkin verileri yayınladı. Saldırı boyutunda gözlemlenen artışa göre DDoS, küresel arenada tehdit oluşturmaya devam ediyor.
Arbor Networks Çözüm Mimarı Darren Anstee, Arbor Networks’ün ATLAS sistemi ile İnternet trafiğinin ve anlık saldırıların izlenebildiğini belirterek “Hizmet sağlayıcısı müşterilerimizin katılımı arttıkça, olan biten hakkında daha da net bir fikir edinebiliyoruz.” dedi.  DDoS saldırılarındaki artış kadar ATLAS kullanımında da artış gözlemlediklerini belirten Anstee, “İkinci çeyrekte ATLAS, yoğun saatlerdeki IPv4 trafiğini 47 Tb/sn. hızla izledi. Üçüncü çeyrekte bu rakam yüzde 46 artarak 69 Tb/sn.’ye ulaştı. Bu, tüm İnternet trafiğinin önemli bir bölümünü oluşturuyor ve Arbor araştırmacılarına ve müşterilerine saldırıların genel doğasını anlamak için önemli bir fırsat sunuyor.” şeklinde konuştu.
DDoS saldırı boyutu hızla artıyor, saniyede 191 Gb hıza ulaşıldı

  • Bu yıl gerçekleşen saldırıların yüzde 54’ü 1 Gb/sn.’nin üzerinde ve 2012’de gerçekleşenlerden yüzde 33 daha fazla.
  • Bu yıl gerçekleşen saldırıların yüzde 37’si 2 – 10 Gb/sn. aralığında ve geçen yıldan yüzde 15 daha fazla.
  • 10 Gb/sn.’nin üzerindeki saldırı oranlarında yüzde 44 artış var ve tüm saldırıların yüzde 4’ünü oluşturuyor.
  • 2012’nin tamamıyla karşılaştırıldığında bu yıl 20 Gb/sn.’nin üzerinde gerçekleşen saldırıların sayısında yüzde 350’den fazla artış var.
  • 2013 için ortalama bir DDoS saldırısı şimdilik 2,64 Gb/sn. ile gerçekleşiyor ve bu rakam 2012’dekinin yüzde 78 daha fazlası.
  • Bu yıl gözlemlenen tüm saldırıların yüzde 87’si bir saatten daha kısa sürüyor.
  • Gözlemlenen ve doğrulanan en büyük saldırı boyutu 191 Gb/sn.’ye kadar çıkmış durumda.

ATLAS® genel değerlendirmesi
Active Threat Level Analysis System (kısaca ATLAS), gerçek anlamda yenilikçi ve türünün tek örneği olan bir İnternet izleme sistemidir. ATLAS, trafik ve saldırı verilerini Arbor’un Güvenlik Mühendisliği ve Müdahale Ekibi olan ASERT ile anonim olarak paylaşmayı kabul etmiş 275’ten fazla servis sağlayıcısı tarafından yürütülen ortak bir çalışmadır. Bu verilerle birlikte Arbor’un global sanal sunucu ağından toplanan bilgiler, zararlı yazılım / saldırı aracı araştırmalarından toplanan veriler ve üçüncü taraflara ait güvenlik kuruluşlarından alınan bilgiler harmanlanır. ASERT bütün bu bilgileri analiz ederek, güvenlik topluluklarına tehditlerle ilgili olarak toplanan istihbarat bilgilerini ve müşterilerimizin en yeni tehditlere karşı korunmasına yardım edecek şekilde Arbor ürünleri içinden kullanılabilecek istihbarat akışını sağlar. Arbor müşterileri hem mikro ölçekte kendi ağlarını (Arbor ürünleri sayesinde) hem de makro ölçekte global İnternet trafiğini (ATLAS sayesinde) bir arada görebildikleri için, ATLAS aracılığıyla sunulan ağ ve güvenlik bilgileri onlara önemli bir rekabet avantajı sağlar. Bu benzersiz avantaj sayesinde Arbor, İnternet altyapısını ve hizmetlerini tehdit eden DDoS, zararlı yazılımlar, yararlanmalar, kimlik avları ve ağ saldırıları hakkında güçlü istihbarat sağlayabilecek şekilde konumlandırılmıştır.
DDoS korumasında dünya lideri
Dünyanın önde gelen İnternet servis sağlayıcıları ve günümüzün en büyük kurumsal ağlarından birçoğu Arbor Networks müşterileri arasında yer alıyor. Haziran 2013’te Infonetics Research tarafından yayımlanan “Pazardaki DDoS Önleme Uygulamalarına Genel Bakış” başlıklı raporda cep telefonu operatörleri, ticari kuruluşlar ve mobil iletişim sektörlerinin yanı sıra DDoS önleme çözümleri sunan en büyük sağlayıcı olarak Arbor Networks’ün adı yer alıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın