Gelişen ve değişen global ekonomide kurumların varlıklarını devam ettirdiği çevreleriyle olan etkileşimi de her geçen gün değişiyor. Bu değişim sonucunda, kurumlarda yeni riskler ortaya çıkıyor, var olan riskler karmaşıklaşıyor. Kurumlarda sürdürülebilirliğin sağlanması için, bu risklerin tanımlanıp değerlendirilmesi ve bunları ortadan kaldıracak veya asgari seviyeye indirecek önlemlerin alınması kaçınılmaz hale geliyor.
Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından bu yıl 17.’si düzenlenen ve iki gün sürecek olan Türkiye İç Denetim Kongresi’nde iç denetim ve risk yönetiminin sinerjisi ile kurumsal yönetimde değer yaratmak konusu işlenecek. İç denetim mesleğinin küresel en iyi uygulama örneklerinin tartışıldığı, meslektaşlar arasında iletişim ortamı yaratarak mesleğin ülkemizdeki gelişiminde ve iç denetçilerin mesleki gelişimlerinde önemli bir rol oynayan kongrede, risk yönetiminin denetimi, yolsuzluk riski ve denetimi, risk esaslı denetim planlaması ve raporlaması, bilgi güvenliği ve bilgi teknolojisi riskleri, iç denetimin yarattığı katma değerin ölçümü ve sosyal medya riski ve denetimi ile marka/itibar riski ve denetimi konularında oturumlar düzenlenecek.
Deloitte ana sponsorluğunda, 11-12 Kasım tarihlerinde İstanbul Swissotel the Bosphorus’da düzenlenecek 17. Türkiye İç Denetim Kongresi’nin konukları arasında IIA (Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü) eski başkanı Günther Meggeneder, Risk Yönetimi Enstitüsü Onur Üyesi Norman D. Marks ve The Risk Management Association (Risk Yönetim Derneği) üyesi ve ECIIA (Avrupa İç Denetim Enstitüleri Birliği) eski başkanı Jean-Pierre Garitte de bulunuyor. Risk yönetimi hakkında birçok makale hazırlayan Marks, “İç Denetim ve Risk Yönetiminin Sinerjisi” başlıklı sunumu ile kongrede yer alırken iç denetimin rolü konusunda yaptığı çalışmalarla bilinen Garitte “İç Denetimin Yarattığı Katma Değerin Ölçümü”nü anlatacak.
İç Denetim ve Risk Yönetimi, Kurumsal Yönetimin gelişmesinde aktif rol oynuyor
İç denetçiler, kurumlarında riskleri teşhis eden, sorunların çözüm ortağı olan güvenlik ağıdırlar. Zor sorunları çözmek için farklı bir bakış açısı ile yeni fikirler üretirler ve günümüz iş dünyasında bir organizasyonun başarısı için anahtar rol oynarlar. Yönetimin tüm seviyelerine objektif, bağımsız ve profesyonel önerilerde bulunur ve gelişimin önünü açarlar. Bu noktada iç denetim ve risk yönetimi arasındaki ilişki değer kazanmakta ve kurumsal yönetimin gelişmesinde aktif rol oynamakta. Bu yılki kongrenin teması da bahsedilen bu iki kavram arasındaki ilişkinin etkin olarak kurulması için “Sinerji” olarak belirlenmiştir. Kongre sponsorluğunu KPMG, EY, Thomson Reuters, PwC, Mirsis ve Kredi Kayıt Bürosu’nun gerçekleştirdiği organizasyonda SAP Türkiye ve LC Waikiki de faaliyet sponsorları olarak yer almaktadır.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.