Enerji ve telekomünikasyon kabloları alanında dünya lideri Prysmian Group’un 50 ülkede 91 fabrikası var. Grup, tesislerinin bulunduğu ülkelerde hayata geçirdiği “Graduate Program” projesi kapsamında, üniversitelerin ekonomi ve mühendislik bölümlerinden mezun gençlere, farklı uzmanlık alanlarında eğitim ve çalışma imkânı sunarak, geleceğin donanımlı ve uzman yöneticilerini yetiştirmeyi amaçlıyor.
Tüm Dünya’dan 2012 yılı içinde, detaylı bir seçme ve yerleştirme sürecinin ardından sadece 50 kişinin katılmaya hak kazandığı programa, Koç Üniversitesi Elektrik & Elektronik Mühendisliği mezunu Orçun Genç ve Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu İsmail Verim de seçildi. 2014 yılı sonuna kadar, proje kapsamında, toplamda 100 kişinin Prysmian Group ailesine katılması ve yönetici olarak yetiştirilmesi planlanıyor.
“Graduate Program” projesi kapsamında 2012 yılının Ekim ayında Prysmian Group’a katılan ilk 50 kişi, kendi ülkelerinde, 6 ay AR-GE departmanında, ardından da 3 ay üretim departmanında görev aldılar ve 3 aylık üretim departmanı oryantasyonunun 1 aylık kısmında mavi yaka çalışan olarak, üretim sürecini yakından gözlemleme şansı elde ettiler. Son 3 aylık süreçte ise, Satış & Pazarlama departmanındaki oryantasyonlarının ardından 1 yıllık eğitimlerini tamamlamış olacaklar. Bu programın ardından, Genç ve Verim’in de dahil olduğu 50 kişi, Milano’da yer alan Prysmian Group Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve 1 hafta sürecek kişisel ve teknik gelişim eğitimine katılacaklar. Milano’daki eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, Orçun Genç Almanya’da, İsmail Verim ise Milano’daki Genel Merkezde, projenin ikinci ayağı olan 2 yıllık uluslararası görevlendirmelerine başlayacaklar.
Prysmian Group Türkiye CEO’su Hans Hoegstedt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un hayata geçirdiği bu programa, Türkiye’den de 2 gencin seçilmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Prysmian Group Türkiye olarak, 2012 yılının başında duyurduğumuz, yeni şirket misyonumuz “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” kapsamında hem sektöre hem de sektörün geleceğine yön verecek gençlere yönelik birçok projeyi de hayata geçiriyoruz. Bu projede de, iki Türk gencine fırsat verilmesiyle gelecek nesillere yatırım yapıyoruz. 3 yılda edindikleri bilgi ve uluslararası iş tecrübesinin ardından, Türkiye’de sektörün gelişmesine katkıda bulunacakları görevlerde yer alacaklarına olan inancım sonsuz” dedi.
Prysmian Group Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Levent Özçengel de proje ile ilgili; “ ’Graduate Program’ projesi Prysmian Group’un gençlere yatırımı olarak ön plana çıkıyor. Bu proje, yeni mezun gençlerin üretim, Ar-Ge, satış ve pazarlama gibi farklı departmanlarda kısa sürede iş deneyimi edinmelerini sağlıyor. Bu sayede, gençlerin tüm bu departmanlarda edindikleri bilgi ile sektörün her aşamasında etkin bir şekilde rol almalarına destek oluyoruz” dedi.
Prysmian Group Türkiye, 2012 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar ve projeler ile Türk kablo sektörüne yön vermeyi sürdürüyor. 2012 yılının Aralık ayında başlattığı “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir” girişimi ile tamamlayan Prysmian Group Türkiye’nin diğer projeleri arasında; Prysmian People Performans (P3) adındaki yeni performans değerlendirme sistemi, Türkiye ve İngiltere arasında kısa dönem çalışan değişimini içeren Exchange Program ismini verdiğimiz Uluslararası Değişim Programı, çalışanlar için düzenlenen toplam 20.000 saat eğitim, önceki yıllara kıyasla içeriği çok daha gelişmiş ve daha etkin hale getirilen “On-boarding” ismini verdiğimiz Oryantasyon Programı ve yüksek lisans programlarında yer alan çalışanları ile lise ve üniversite öğrencisi çalışan çocuklarına eğitim desteği gibi projeler öne çıkıyor. Tüm bunlara ek olarak, Prysmian Group’un dünya çapında hayata geçirdiği, uluslararası tecrübeye sahip, donanımlı iş gücü yaratacağı “Graduate Program” projesiyle, Prysmian Group Türkiye, Türk kablo sektöründe farklı bir alanda, yeni bir ilke daha imza atıyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.