Bu sene 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Brisa, Lassa markası ile “Yola Sağlam Çık” projesi kapsamında çiftçilerle buluşuyor.

Brisa açıklamasına göre, Lassa, karanlıkta fark edilmeyen römorklara arkadan çarpma nedeniyle yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazalara dikkat çekmek ve bu kazaların azaltılmasını sağlamak amacıyla, 8 ilde traktör römorklarına reflektör monte edecek.

Traktör römorklarının karanlıkta fark edilememesi nedeniyle, Türkiye’de her yıl ortalama 4 bin civarında ölümlü ya da yaralamalı trafik kazası gerçekleşiyor. Yasal zorunluluk olmasına rağmen istatistiklere göre, römorkların arkasına reflektör takılmadığı için kaza oranları her yıl artıyor. Lassa bu soruna dikkat çekmek amacıyla, traktör römorklarının karanlıkta fark edilebilmeleri için 8 ilde reflektör projesi başlattı.

Proje ile traktör sürücülerinde sürüş emniyeti konusunda farkındalık yaratılması ve verilen reflektörler sayesinde traktör römorklarının karanlıkta görünebilir olmasıyla kaza oranlarının azaltılması amaçlanıyor. Lassa bu kapsamda, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Konya, Mersin, Adana ve Gaziantep’de gerçekleştirdiği projeyle 2013 yılı için toplam 2 bin 500 römorka ücretsiz olarak reflektör monte edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, Brisa’nın sosyal sorumluluklarının bilincinde bir kurum olarak özellikle sürüş eminiyeti konusunda farkındalık yaratmak amacıyla pek çok proje yürüttüğünü belirtti.

Atış, 2010 yılından beri Lassa markasıyla, ağır ticari araç sahiplerine yönelik her yıl düzenledikleri “Yola Sağlam Çık” projesini, bu sene tarım grubu için de hayata geçirdiklerini aktararak, “Bu projemizle bir kazayı bile engelleyebilirsek mutlu olacağız. Öncelikli amacımız çiftçilerimizi bilinçlendirmek. Çünkü onlar bu konuda tedbirli olmazlarsa, kazalar devam edecektir. Biz Lassa olarak onlara bir ışık yaktık. Projenin başarısı doğrultusunda önümüzdeki dönemlerde de çiftçileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz” değerlendirmelerini yaptı.

Tarım sektörünün Lassa için önemine değinen Atış, çiftçilerin verimini artırma konusunun sektör olarak üzerinde çalıştıkları bir alan olduğunu kaydetti.

Atış, traktör lastiklerinin kullanım amacına uygunluğu, sağlamlığı ve kalitesinin, traktörün verimliliğini artıran bir faktör olduğuna dikkati çekerek, “Bu nedenle çiftçilerimize en uygun ürün ve hizmetler ile ulaşmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

17 Eylül tarihinde Balıkesir’in Gönen ilçesinde başlayan proje, 10 Ekim’de Gaziantep Nizip’te sona erecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın