Uluslararası Finansal Sistemler Forumu’nda tartışıldı. Özsermaye paylaşımına dayalı finansal sistemin sunduğu potansiyeller.
Uluslararası Finansal Sistemler Forumu, 11-12 Eylül tarihlerinde İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde yapıldı. Forumun Özsermaye Kaynaklı Finansal Sistem Perspektifinden Girişimcilik, Özel Sermaye ve Risk Sermayesi başlıklı oturumunda yerli ve uluslararası uzmanlar bir araya geldi, oturumun moderatörlüğünü Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk üstlendi. Gürerk, yaptığı değerlendirmede “Finansal sistemin ülke ekonomilerine sürdürülebilir büyüme sağlaması için riskleri doğru değerlendirmek, var olan finansal enstrümanlara yaratıcı ve sürdürülebilir bir bakış açısıyla yenilerini eklemek gerek” dedi.Uluslararası Finansal Sistemler Forumu (International Forum on Financial Systems), İslam İşbirliği Teşkilatı’nın alt kuruluşu İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), Borsa İstanbul, İslam Kalkınma Bankası Grubu ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ortaklığında 11-12 Eylül 2013 tarihlerinde İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen ve açılış konuşmasını bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı Uluslararası Finansal Sistemler Forumu’nda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da konuşmacı olarak yer aldı.
Gelecek nesiller için daha adil, kapsayıcı ve istikrarlı bir finansal sistemin inşası yolunda potansiyel çözüm yollarının tartışıldığı etkinliğin ikinci gününde ise tartışılan konular arasında “Özsermaye Kaynaklı Finansal Sistem Perspektifinden Girişimcilik, Özel Sermaye ve Risk Sermayesi” başlığı da yer aldı. Moderatörlüğünü Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk’in üstlendiği oturumda finansal sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak için yapılması gerekenler ele alındı.
“Sürdürülebilir büyüme için sürdürülebilir finans”
Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, oturumda yaptığı konuşmada, “Finansal krizler ülkelerin sosyo-ekonomik gelişimini derinden etkiliyor. Bu sebeple mali krizleri ülke ekonomisinden hane halkına kadar geniş bir çerçevede ele almak ve önlemlerini geliştirmek gerekiyor. Bu noktada sürdürülebilir finans kavramı devreye giriyor. Biz finans profesyonellerine burada önemli bir görev düşüyor: Finansal sistemin ülke ekonomilerine sürdürülebilir büyüme sağlaması için riskleri doğru değerlendirmek, var olan finansal enstrümanlara yaratıcı ve sürdürülebilir bir bakış açısıyla yenilerini eklemek gerek” dedi.
Bu doğrultuda oturumda risk ve getiri paylaşımına dayalı finansal sistemin potansiyelini konuştuklarını belirten Derya Gürerk, “Özsermaye paylaşımına dayalı faizsiz sistem, Türkiye gibi gelişmekte olan ülke ekonomilerinde özellikle KOBİ’lerin potansiyellerini ortaya çıkarmak açısından büyük önem taşıyor. Faizsiz sistemin KOBİ destekleri, girişimcilik ve giriş sermayesi üzerindeki olumlu etkisini artırmak için yapısal ayarlamalar ve düzenlemeler gerekiyor” diye konuştu.
Oturumda Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) Başkanı ve merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Melek Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Baybars Altuntaş, emlak sektöründe faaliyet gösteren Dubai merkezli REIDIN’in Kurucu CEO’su Ahmet Kayhan, Pennsylvania Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Amerikan Barolar Derneği bünyesindeki İslami Finans Bölümü Kurucu Başkanı Michael McMillen ve Dubai merkezli Fajr Capital İcra Direktörü Aamir A. Rehman bir araya geldi. Ekonominin lokomotifi gayrimenkul sektörü, uluslararası piyasaların yakından izlediği İslami bankacılık ve mevcut finansal sistemin girişimciliğe yansımaları değerlendirildi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.