0

OSTİM Merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul’unda, Ufuk Bayraktar ile yola devam kararı aldı. Bayraktar, yeni dönemde de öncelikli olarak üniversite-sanayi işbirliği ve ihracata yönelik çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

 TUSKON ve ANFED’in Ankara’daki altı alt oluşumundan biri olan Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Olağanüstü Genel Kurulu’nu tamamladı. Tek liste ile gerçekleştirilen Genel Kurulda Ufuk Bayraktar yeniden başkan seçildi. Dernek üyelerinin yoğun katılımının dikkat çektiği genel kurulda konuşan Bayraktar, derneğin gerçekleştirdiği faaliyetleri bir rapor halinde sundu. Yaklaşık 18 ay gibi kısa bir sürede 200’e yakın üyeye ulaştıkları bilgisini veren Bayraktar, derneğin hedefleri doğrultusunda, çok sayıda eğitim programı, resmi ziyaretler, ikili iş görüşmeleri, KOSGEB ve sosyal sorumluluk projeleri, ülke tanıtım programları, yurt dışı ticari geziler, uluslar arası programlar, bölgesel üye buluşma yemekleri ve üye ziyaretlerinden oluşan çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini aktardı.

Bayraktar, derneğin TUKON ve ANFED temsilcilerinin de belirlendiği genel kurul konuşmasında, geçmiş dönemde üyelerinin yurt dışı açılımını sağlayacak çalışmalarına ağırlık verdiklerini, yeni dönemde de benzer çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bugüne kadar Amerika, Tunus, Fas, Senegal ve Kenya’ya ya üyelerimizle ticari geziler düzenledik. Ülke seçimi yaparken bazı parametreleri dikkate alıyoruz. Firmalarımızın ürettiği ürünlere ihtiyacı olan, ödeme sıkıntısı yaratmayacak ülkeleri belirleyip tercih ediyoruz. Bu kriterler doğrultusunda yaptığımız çalışmalar Afrika kıtasında bulunan ülkeleri öne çıkardı. Bu anlamda Afrika pazarını önemsiyor ve öneriyoruz.”

Firma analizlerini önemsediklerini kaydeden Bayraktar, yeni dönemde bu çalışmalara daha fazla ağırlık vereceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üyelerimizin ürünlerini yurt dışı pazarlara satması noktasında ki ihracata yönelik çalışmalarımızla birlikte, başlatmış olduğumuz üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarımıza da yoğun olarak devam edeceğiz. Her üniversitenin başarılı ve güçlü olduğu bölümleri ile işbirliğine giderek, firmalarımıza üniversitelerimizden stajyerler alarak, hocalarımızın sahaya inmesini sağlayacağız. Firmalarımızın bu işbirliğinin temelini oluşturacak ihtiyaç saptamalarını yaparak bizimle paylaşması gerekiyor. ‘Türkiye’de Üretilen Malı Kullanıyorum’ kampanyamız ile başta kamu olmak üzere yerli ürün kullanılmasına yönelik farkındalık yaratma çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca önümüzdeki sürecin ana çalışma alanlarından birini de tasarruf bilincinin oluşturulması ve yayılması oluşturacak.”

Kısa süre içerisinde üye sayısını 300’e çıkarmayı hedeflediklerini bildiren Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ufuk Bayraktar, şöyle devam etti:

“Farklı iş kollarından üye oluşumuna çaba gösteriyoruz. Tüzük değişikliğimizle, dernek olarak yurt dışındaki güçlü derneklere de üye olmamızın önünü açıldı. Oluşturduğumuz meslek komisyonlarına üyelerimizin daha yoğun katılımını bekliyoruz. Uluslar arası rekabeti güçlendirmeye yönelik UR-GE projelerimiz olacak. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda bu projelerimizin oluşumu sağlanacak.”

Kadın Komisyonu çalışmalarını yoğun olarak sürdüren Aktif’in kadın üye isminin de yer aldığı yeni yönetim kurulu üyeleri şöyle:

“Ufuk Bayraktar, Tolga Bülent Erdoğan, Ahmet Sinan Kabakçı, Halit Erol, Levet Kırbaş, Metin Demir, Canan Kırbaç, Hıfzı Kuruşa, Ertuğ Kozanoğlu, Mehmet Özbey, Okay Akartepe, Kazım Erdinç Fırat, Metin Özyurt, İsmail Çakın, Musa Ertunç.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın