0-10

Depo ve raf sistemleri sektöründe 26 yıldır faaliyet gösteren ve alanında ‘Küresel Kalite Ödülü’ dahil birçok ödüle sahip olan Temesist Raf, Ar-Ge’ye yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladı. Temesist, 1.5 milyon lira sermaye ile üretmeye başladığı yüzde yüz yerli akıllı mekik robotlarla hem ithalatın önüne geçti, hem de bu alanda istihdam yarattı. Akıllı mekik robot üretiminde ilk yerli firma olduklarının altını çizen Temesist Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, “Yerli olarak üretim yapan ilk firma olmanın yanında ve yerli yazılım noktasında Türkiye’de ilkiz. Bu robotlar tamamen insansız çalışan akıllı depolar için de bir başlangıç olacak. Önümüz deki 3 yıl içerisinde tamamen yerli tam otomasyonlu depolara yerli üretim olarak projelendirilecek. Testleri yapılacak ve Türk sanayisinin hizmetine sunulacak ” dedi.

-30 dereceye kadar çalışabiliyor

Akıllı mekik robotların soğuk oda depolarında -30 dereceye kadar çalışabildiğine vurgu yapan Halil İbrahim Gül “Robotlarımızın -30 dereceye kadar çalışabilmesi kullanım alanlarını fazlasıyla genişletiyor. Robotlarımız, forkliftlerin depo koridorlarında gezinmesine gerek kalmadan otomatik taşıyıcı ile ürünlerin raflar boyunca yüklenmesini ve boşaltılmasını sağlıyor. Cihaz, operator tarafından mekiğin ileri geri, aşağı yukarı, doldurma ve boşaltma fonksiyonlarını içeren bir uzaktan kumanda ile kullanılıyor. Raflarda hızlı bir şekilde stoklama ve boşaltma yapılabilir. Mekik, diğer raf hücrelerine forklift kullanılarak taşınabilir. 1mt/sn 1500kg yük taşıyabilir. Kendine ait kontrol ünitesi ve elektrik sistemi var. Operatör kullanım hatalarının riski düşüktür ve forklift işlemlerindeki manevraları azaltır”diyekonuştu.

42 ülkeye ihracat yapıyor

Gül, “Başta Almanya, İtalya, Kuzey Afrika ülkeleri, Suudi Arabistan, Irak, Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan ve Afganistan olmak üzere toplam 42 ülkeye de ihracat yaptıklarını söyledi. 2012 yılının raf ve depo sistemleri pazarı için iyi geçtiğini ifade eden Halil İbrahim Gül, sektörün yüzde 50’nin üzerinde büyüdüğünü ifade etti. Yurtiçi ve yurtdışında proje bazlı çalıştıklarını söyleyen Halil İbrahim Gül, “Bulgaristan’da Avrupa’nın en büyük deposunu kurduk. Orta Afrika’da Kamerun’u merkez seçtik ve bu ülkede de bankalara ve telekom operatörü şirketlerine projeler hazırlıyoruz” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın