Bitmekte olan yaza veda etmenin, uzun kış aylarına ‘merhaba’ demenin Anadolu’ya özgü geleneksel hazırlıkları başlıyor. Evlerde kışa hazırlık başlarken, domates ve biber salçaları, turşular, çeşit çeşit reçeller, konserveler de dolaplarda yerini alıyor.
Yüzyıllardır değişmeyen geleneksel kış hazırlıkları, günümüzde de sürüyor. Büyük şehirlerde bile hala; annelerden, anneannelerden miras kalan tariflerle ev kadınları bu geleneği korumaya çalışıyor.
Geleneksel tatları, en taze ve kaliteli hali ile tüketicsiyle buluşturmayı ilke edinen Kipa, dalından yeni kopmuş meyveleri, en lezzetli tarla domateslerini, turşuluk sebzeleri en uygun fiyatlarla satışa sunuyor. Kışlık yiyeceklerin hazırlanışından saklanma sürecine kadar her türlü malzeme ve ürünü özenle müşterilerine sunan Kipa, tüm mağazalarında kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla buluşturuyor.
HAZIRLAMAK KADAR SAKLAMAK DA ÖNEMLİ
Turşunun, reçelin, salçanın, tarhananın ve konservelerin hazırlık süreci kadar; hijyenik ve kolay bozulmayacak bir ortamda saklaması da önemli bir ayrıntı. Neticede amaç; aylarca sürecek kış mevsimi boyunca bu tatları, ilk günkü tazeliğinde sofraya getirmek…
Kipa’nın ürün çeşitliliğiyle her ihtiyaca ve zevke hitap eden zengin züccaciye bölümünde satışa sunulan boy boy kavanozlar, saklama kapları, tencere ve tavalar da kışlık alışverişiniz için en uygun fiyatlarla raflarda şimdiden yerini alıyor.
KİPA’DAN PRATİK BİLGİLER:
İşte Kipa’dan ilk kez deneyecekler için salça, reçel ve turşu yapımı hakkında birkaç püf noktası:
SALÇA: Domatesleri dört-beş dilime ayırıp tuzladıktan sonar büyük kaplara bastırın. Birkaç gün sonra kabukları sıyrılabilir hale geldiğinde, kevgirden geçirdikten sonra tülbentte süzdürüp ertesi gün de tepsiye yayarak güneş alan bir yerde kurutun.
TURŞU: Turşunun en önemli püf noktası; bir çay bardağı sirke, bir litre su ve üç çorba kaşığı deniz veya kaya tuzunu karıştırmak. Turşu yapacağınız malzemeleri suyun içine işleyebileceği boyutlarda kesin. İri olanlara içlerine bıçakla delik açın. Suya maydanoz, dereotu, kereviz yaprağı, kekik veya diş sarımsak atılabilir. Mayalanması için de litre başına dört-beş nohut veya ekşi mayadan yapılmış ekmek atmak gerekiyor.
REÇEL VE MARMELAT: Reçelini yapmak istediğiniz meyve veya sebzeyi doğrayıp meyvenin ne kadar tatlı olduğunu göz önünde bulundurarak, uygun miktarda şekeri ekleyip bekleyin. Reçeli üzerini kapatmadan pişirmek gerekir. Üzerinde biriken köpüğü arada bir almak önemlidir. Kıvamını da beyaz bir tabağa döküp damla halinde kalıp kalmadığını test ederek anlayabilirsiniz.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.