Finans sektörü bugünlerde oldukça hareketli günler yaşıyor. TEB’in üst yönetimindeki sürpriz değişimin ardından şimdi de gözler Garanti Bankası’na, daha doğrusu bankanın 13 yıllık Genel Müdürü Ergun Özen’e çevrildi.

Göreve geldiği 2000 yılından bu yana Garanti Bankası’nda çok sayıda başarılı projeye imza atan Özen’in de yakın zamanda görevinden ayrılacağı öne sürülüyor. Her ne kadar Özen, “Görevimin başındayım” dese de bugünlerde herkes başarılı genel müdürün emekliye ayrılacağını konuşuyor.

Peki Özen’in yerine kim gelecek? Kulislerde, en kuvvetli aday olarak uzun süredir Garanti Bankası’nda genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Ali Fuat Erbil gösteriliyor. 1997 yılından bu yana Garanti Bankası’nda çalışan Erbil’in yılbaşından bu yana yetki alanları genişletilmişti. Erbil, kurumsal bankacılık, finansal kurumlar, yurtdışı şube, temsilcilikler ve nakit yönetimi alanlarından sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görevlerini yürütür hale gelmişti.

Erbil kadar olmasa da genel müdürlük koltuğuna oturabileceği konuşulan bir diğer isim ise bankanın en son transferi olan Onur Genç. 18 Şubat 2013 tarihinde Garanti Bankası ailesine katılan ve halen bankanın Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Genç bu göreve McKinsey&Company’den gelmişti.

Bankacılık kulislerinde Ergun Özen’in gideceği yönündeki söylentiler olsa da, Özen’in ise yakın çevresine, “Gitmeyeceğim görevimin başındayım” dediği belirtiliyor. Bu arada Özen ay sonunda The Wall Street Journal’e yaptığı açıklamada da, tatile ağustos ayı sonunda çıkacağını ve bir hafta izin yapacağını kaydedip, “Şimdiden söyleyeyim de kimse başka yere çekmesin” demişti.

“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” diyen bankacılar ise, Özen’in bu açıklamasına rağmen çok ikna olmuş gibi görünmüyor…

Para Dergisi


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın