Hollanda‘nın Kuzey Brabant eyaletine bağlı Tilburg kenti, Fujifilm’in şanslı bayi ve müşterilerini ağırladı. Fujifilm Türkiye tarafından Ankara, İstanbul, İzmir ve Bakü’de yapılan ”Fujifilm Çevre Dostu Ürünler” seminerlerine katılanlar arasından kura ile belirlenen 15 kişi, 4-6 Haziran tarihlerinde Tilburg’da misafir edildi. Fujifilm’in “dünyanın en büyük kalıp üretim tesisi” unvanına sahip tesislerinde Lo-chem termal kalıp üretim hattını ziyaret eden konuklar, Fabrika Üretim Müdürü Jack Schallekens ve Teknik Servis Müdürü Evert Van Der Tuin tarafında bilgilendirildiler. Fujifilm Avrupa Satış ve Pazarlama Müdürü Keigo Yoshizawa ve Fujifilm Türkiye Sarf Malzemeleri Satış Müdürü Serkan Ünsal’ın da refakat ettiği ziyaretçiler, gördükleri teknoloji karşında çok etkilendiklerini belirttiler.
Çevreci tesis
63 dönüm arazi üzerine kurulan ve sektöründe dünyadaki sayılı fabrikalar arasında gösterilen Fujifilm Tilburg üretim tesisleri, sürdürülebilir üretim ve çevreci özelliğiyle ön plana çıkıyor. 1997 yılında ISO 14001 sertifikasını alan üretim tesisinin ana hedefi karbon emisyonunu sıfırlamak. 2011 yılı Ekim ayında dört rüzgar tribününün kurulumunu tamamlayan tesis, kullanılan enerjinin yaklaşık yüzde 20’sini bu sayede elde ediyor.
Tesisin diğer çevre yatırımları sayesinde, kalıp üretimi sırasında oluşan atık solvent ve kullanılmış gazların tekrar kullanılması ile karbon emisyonlarında yılda en az 5 bin 500 tonluk azalma sağlanıyor. Fujifilm Tilburg üretim tesislerinde sürekli yapılan ölçümler, 2013 yılında tahmini olarak oluşacak atığın yüzde 13’ünün tekrar kullanılabileceğini, yüzde 68’inin geri dönüşümden elde edilerek kullanılabileceğini, yüzde 18’inin yenilenebilir enerjiden sağlanacağını, bunların sonucunda üretim tesisinin toplam atığının yüzde 1’den daha az olacağını göstermektedir.
Kalıp üretiminde; en yüksek kalitede üretim, daha az kimyasal ve su kullanımı, daha az banyo makinesi bakım ihtiyacı, maksimum verim elde edilmesine olanak sağlamak, baskıdaki mürekkep/su dengesini en iyi seviyeye getirmek ve çevresel etkileri azaltmak adına sürekli AR-GE yatırımları yapan Fujifilm, “kendi geleceğimizi kurtarmak” sloganıyla sürdürülebilir üretime ağırlık veriyor.
800 çalışanı bulunan tesis, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Okyanusya bölgelerine hizmet verirken, lojistik anlamda da önemli bir merkez konumunda. Üç farklı üretim hattının bulunduğu fabrika çevreci yaklaşımlarının yanı sıra, hızlı ve esnek bir şekilde üretim yapabilme özelliğiyle rakiplerinden ayrışıyor.
“Çoç şanslıyız”
Yıllardır kullandıkları ve satışını yaptıkları Fujifilm teknolojilerini, yakından tanıma ve üretimleri hakkında bilgi alma fırsatı bulan Fujifilm bayileri ve müşterileri, böyle bir tesiste bulundukları için çok şanslı olduklarını belirttiler.
Katılımcılardan Sinem Bozkurt, Fujifilm teknolojilerini yakından görmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Bu gezinin, ileri teknoloji kullanarak üretim yapan Fujifilm’in çevreci yaklaşımını görmek adına çok değerli olduğunu belirten Emin Yazgan, “Devasa bir tesisin tamamen çevreci yaklaşımlarla üretim yapıyor olması çok etkileyici. Dünyanın en büyük kalıp üretim tesisini gezince Fujifilm’in gücüne yakından tanık oldum” dedi.
Fujifilm bayilerinden Özgür Erdem Sevim ise, kimyasal içerikli üretim yapılırken bile çevrenin korunabileceğine yakından şahit oldukları Tilburg tesisleri gezisinin çok önemli olduğunu söyledi.
Geziye katılan bayilerden Etem Özen de, “Çevreci özelliğiyle tanınan Fujifilm’in teknolojisini yakından gördükten sonra müşterilerimizle çok daha bilinçli temas kuracağız. Çevreci yaklaşımın ülkemizde de Fujifilm sayesinde yaygınlaşacağına inanıyorum” dedi.
Çevreci misyon
Fujifilm Türkiye Sarf Malzemeleri Satış Müdürü Serkan Ünsal, Tilburg’da “dünyanın en büyük kalıp üretim tesisi”nde yaşanan tecrübelerin bayiler ve müşteriler için çok önemli olduğunu söyledi. Sistemlerin ve makinelerin yerinde görülmesinin çok büyük bir avantaj olduğunu belirten Ünsal, “Burada Fujifilm’in en yeni teknolojilerini tanıttık. Özellikle, yeni Multi Grain V (MGV) teknolojisi, PRO-T3’ün sahip olduğu yeni mikro grenleme işlemi alüminyum üzerine uygulandığında, baskıda elde edilebilecek en geniş su/mürekkep dengesini garanti ediyor. Bu çok önemli bir özellik. Bunun gibi, bu tesiste geliştirilen Pro-T3’de çevreci misyonumuzun en önemli ürünü. Pro-T3 kullanılması suretiyle kalıp üretiminde su tüketimi ortadan kalkarken kimyasal atık da oluşmuyor. Böylece üretimde kullanılan kimyasalın doğaya karışma ihtimali sıfıra indirildi. Lo-chem termal kalıp üretim hattıysa, ziyaretçilerimizin en çok etkilendiği bölüm oldu. Kalıp üretiminde 7/24 sürekliliğin sağlandığı bu bantta üretim, devamlılığı olan bir operasyon şeklinde gerçekleşir” dedi.
Amsterdam turu
Toplam üç gün süren gezi boyunca katılımcılar Fujifilm tesislerinin yanı sıra, Tilburg ve Amsterdam’ı da gezme imkanı buldular. Avrupa’nın “mutlaka görülmesi gereken kentleri”nden biri olarak tanımlanan Amsterdam’da yerel lezzetlerin sunulduğu restoranlarda yenen yemekleri, şehir gezisi ve ünlü kanallarda yapılan tekne turları takip etti.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.