EMEA IDC Araştırma Müdürü Kevin Bailey, bu araştırmanın bir şirkette çalışan tüm bireylerin, masum veya kasıtsız olsa da yanlış tutumlarının şirketleri nasıl etkileyebileceğinin anlaşılmasında önemli olduğunu belirtiyor. Bailey, şirketlerin güvenli ve anlaşılır bir biçimde veriye erişimi, veri hareketleri ve iletişimini kontrol eden düzenlemelere günümüzde daha fazla ihtiyaçları olduğunun da altını çiziyor.
Taşınabilir cihazları unutmamak gerekiyor
Şirket içindeki gizli bilgiyi korumak, hukuk departmanıyla beraber, bu kuralları geliştiren ve uygulayan güvenlik departmanının görevi olarak tanımlanıyor. Fakat şirket içinde yapılan tüm düzenlemelere rağmen, çalışan farkındalığının geliştirilmesi de önemli. IDC tarafından yapılan aynı ankette çıkan başka bir sonuca göre, şirketlerin %36?sı sayıları her geçen gün artan akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi kontrolsüz cihazlarla ilgili ciddi endişeleri olduğunu da ifade ediyor. Hassas verileri korumaya yönelik düzenlenen kurumsal politikalar, çalışanların kendi taşınabilir araçlarını iş amaçlı kullanmalarıyla ihlal edilmiş oluyor. Gizli bilginin şirketi izinsiz olarak terk etmesi sıklıkla bu cihazlar nedeniyle meydana geliyor. Taşınabilir cihazlar, şirket ağına bulaşan zararlı yazılımlar, veri sızıntılarına veya çok daha olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. İşte bu nedenle gizli bilgi sızıntılarını engelleyebilmek, ankete katılan şirketlerin %41?ini en çok kaygılandıran konu olarak karşımıza çıkıyor.
Bu konuda Kaspersky Lab, şirket verilerini korumayı hedefleyen çok sayıda gelişmiş teknolojiyi bir araya getiriyor. Mesela bu çözümlerle ?Dosya/Klasör Şifreleme ve Tam Disk Şifreleme? olmak üzere iki seviyeli dosya şifreleme yapmak mümkün. Ağ yöneticisi, Kaspersky Security Center yönetim konsolunu kullanarak, belli başlı tipteki dosyalar/klasörler ve sürücüler için veriyi şirketin BT altyapısı dışında okunmayacak şekilde işlemeyi sağlayan ortak şifreleme yöntemleri oluşturabilir. Kasten veya kasıtsız olarak gerçekleşen güvenlik politikası ihlali durumunda, hassas bilgilerin görüntülenmesi engellenir.
Çalışanların taşınabilir cihazlarından kaynaklanacak risklere karşı Kaspersky Lab, bilinmeyen tehditlere karşı bile etkin bir şekilde savaşabilen ?Otomatik Açıklardan Yararlanma Amaçlı Kod Engelleme?, Anti-rootkit ve ?Dinamik Beyaz Liste? gibi çözümler sunuyor.
Telefon çalınsa da veriler korunuyor
Her yıl kurumsal sırlarla dolu akıllı telefonlar ve tabletlerin kaybolması sonucu ortaya çıkan gizli bilgi sızıntısını içeren birçok olay yaşanıyor. Kaspersky Lab Kurumsal Uç Nokta Güvenliği?nin bir bileşeni ya da Kaspersky Mobil Güvenlik ürünü, çalışanların kişisel cihazlarının şirket altyapısına hızlı, kolay ve güvenli entegrasyonunu sağlayan kapsamlı bir özellik listesi içeriyor. Bu çözüm, kaybolan veya çalınan bir akıllı telefon farklı bir kişi tarafından yeni bir sim kart ile kullanılıyor bile olsa verinin uzaktan dahi kaldırılmasını sağlayan hassas veriler için şifreleme yetenekleri sunuyor. Kaspersky Kurumsal Uç Nokta Güvenliği, hassas verilerin güvenliği için düzenlenen katı politikalara rağmen, kullanıcıların çeşitli eylemler sonucunda güvenliği ihlal etmesi gibi istenmeyen olayların olumsuz sonuçlarını en aza indirecek ve etkisiz kılacak teknolojiye sahip?
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.