Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) ABD’nin New York şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarlarından olan Fancy Food Fuarı’na katıldı. Tanıtım çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren MBTG, hedef ülkeler arasında yer alan ABD piyasasında Türk ürünlerini tanıtmak üzere Fancy Food Fuarı’nda 55 metrekarelik bir stand açtı. Stantta Türk ürünleri pişirilerek ziyaretçilere ikram edildi.

Fuarda konuşan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, MBTG olarak ABD?nin 1996 yılından bu yana Türk makarnasına yönelik yüksek oranlı vergiyi kaldırmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Temmuz ayı içerisinde sektör olarak savunmalarını vereceklerini belirten Ahmet Tiryakioğlu, ?Verginin ortadan kaldırılması için Başkanlığını Şahin BATALLI?nın yürüttüğü Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu tarafından konunun uzmanı ve daha önce bu konularda oldukça önemli başarıları olan bir avukatlık firması ile anlaşıldı. Nihai karar Ağustos ayında açıklanacak. Karar olumlu çıkarsa, Türk makarnası ABD piyasasına halen uygulanan fahiş oranlı vergilerden kurtularak girecek ve ciddi bir ihracat artışı yaşanacak? dedi.

MBTG Başkanı Tiryakioğlu, ABD pazarının Türk ürünleri için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirterek bu pazarda tutunmanın Türkiye adına gıda sektörünün geleceği açısından son derece yararlı sonuçlar doğuracağını ifade etti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın