Araştırma, çalışanların yüzde 63?ünün şirketlerinin ofis dışında hareket halindeyken verimli bir şekilde çalışma esnekliği verecek şirket politikalarına sahip olmadığını düşündüklerini ortaya koyuyor. Çalışanların 3?te 1?inden fazlası (yüzde 39), şirketleri kendi mobil cihazlarını iş kullanmalarına izin vermezse işten ayrılmayı düşünebileceğini belirtiyor. Araştırmaya göre BT bölümleri ise halihazırda çalışanların isteklerini karşılayabilecek noktada değil. BT karar vericilerinin yaklaşık yarısı (yüzde 47); bölümlerinin, çalışanların ihtiyaçlarını karşılayabileceğine inanmıyor.
Ama araştırmanın ortaya koyduğu umut veren sonuçlar da bulunuyor. İşletmeler Kendi Cihazını Getir (BYOD ? Bring Your Own Device) politikasının çalışan üretkenliğini ve memnuniyetini artırabildiğini fark ediyor ve bunun için de çeşitli girişimlerde bulunuyorlar. Neredeyse her 4 BT karar vericiden 3?ü (yüzde 72) BYOD?yi uyguladıklarını ya da uygulamayı planladıklarını, bunlar arasında yüzde 33?ü ise bunu kurumlarındaki yetenekleri çekmek ya da korumak için kullandıklarını söylüyor. Araştırmada yer alan BT liderlerinin yarıdan fazlası (yüzde 54) 2013?te çalışanların mobil olmasının ve istedikleri verilere uzaktan ulaşmalarının bir ayrıcalık değil bir kural olarak görüldüğü sistemler ve politikalar tasarlayacaklarını belirtiyor.
Araştırma, bu tür bir politika belirlemeyen BT departmanlarını bekleyen güvenlik tehlikelerine de dikkat çekiyor. BT yöneticilerinin yüzde 62?si, şirket bilgilerinin kişisel cihazlarda depolandığına inanırken, yarısı da (yüzde 49) bu bilgilerin ticari olarak hassas olmasından şüpheleniyor. Şüpheleri yersiz değil: Araştırmaya katılan çalışanların sadece yüzde 35?inin kişisel cihazlarında bulunan bilgilerin ticari olarak hassas olmadığından emin olduğunu belirtmesi, bu şüphelerin yersiz olmadığını, büyük çoğunluğun bu konuda çok fazla bilgisi olmadığını ortaya koyuyor.
Ek sonuçlar:
Ofis çalışanlarının yarısından fazlası (yüzde 57) şirket bilgilerini ücretsiz çevrimiçi dosya hizmetleri üzerinde saklamanın güvenlik risklerinden haberdar olsa da, bu risklerin farkında olanların 3?te 1?i (yüzde 37) yine de bu sayfalara kurumsal dokümanları yüklüyor.
? BT karar vericilerine göre kıdemli yöneticilerin yüzde 45?i ticari olarak önemli bilgilerin çalışanların mobil cihazlarında yüklü olduğunu bilmelerine rağmen bu konuda endişelenmiyorlar ya da bu konuyu öncelikli olarak değerlendirmiyorlar. Bu konuyu en az umursayan ülke, yüzde 70 oranla İtalya.
? Kendi cihazlarına ticari verileri yüklediklerini itiraf eden ofis çalışanlarının büyük çoğunluğu (yüzde 82), yöneticileri veya İK bölümleri tarafından uyarılmadıklarını söylüyor. Bu konuda en çok tolerans gösteren yöneticiler, ise yüzde 91 oranla Hollanda?da bulunuyor.
? BT karar vericilerine göre çalışanların verimli çalışma ortamı için mobil cihaz ve uygulama erişimi konularında en çok talep gösterdiği 5 konu şöyle sıralanıyor:
o Mobil cihazlardan e-postalara ulaşım %60
o Şirket intraneti %45
o VPN %39
o Salesforce gibi CRM uygulamaları %23
o Dosya saklama %22
Araştırmayı değerlendiren VMware Pazar Teknolojileri Başkanı Brian Gammage, sonuçların kendilerine avantaj sağlayan mobil cihazları kullanarak daha verimli çalışıp yeniliklere önayak olan yeni dalga çalışanların sayısının arttığını gösterdiğini söyledi. Kurumları istedikleri mobil kaynaklara sahip değilse çalışanların inisiyatif alarak değişime kendileri öncü olduklarına işaret eden Gammage, çalışanlarının inisiyatiflerini kullanmalarına imkan verecek resmi mobilite stratejileri yaratan sağduyulu kurumların rekabet avantajı elde ettiklerini söyledi. ?Mobil bir yükseliş var ve bu da BT departmanları için yönetim ve güvenlik konularında yeni zorluklar yaratıyor. Ancak tüm bunlara rağmen burada büyük bir fırsat da bulunuyor? diyen Gammage, VMware?in birleşik işgücü hareketliliğini kullanılarak şirketler için BYOD gibi alternatif sahiplik modelleri gerçekleştirebileceğine inandıklarını, bunun da kurumların bilgi güvenliği veya iş esnekliğinden ödün vermeden işgücü verimliliğini artırmalarına, yeniliklere daha çabuk ulaşmalarına ve farklılaşmalarına yardım edeceğini söyledi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.