Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ekonomi Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayal Ortakları Derneği (YGA) ile Ankara?da, geleceğin inovatif liderlerini yetiştirecek işbirliğine imza attı. İşbirliği ile ilgili değerlendirme yapan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi?nin konu ile ilgili açıklaması şöyle:

?Başta 500 milyar dolar ihracat olmak üzere 2023 yılı için koyduğumuz dev hedeflere ulaşmak amacıyla kullanacağımız ana kaldıracın inovasyon olduğunu düşünüyoruz. İşte bu yüzden TİM olarak, inavasyon ve Ar-Ge?yi 2023?e giden yolumuzu aydınlatacak ve bu yolda bize rehberlik edecek en önemli kavramlar olarak görüyoruz. Bu iki kavramın 7?den 77?ye Türkiye toplumu tarafından benimsenmesi konusunda da bizzat TİM olarak elimizi taşın altına koyuyoruz.

57 bin ihracatçının temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak,geleceğin inovatif liderlerini yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Ekonomi Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayal Ortakları Derneği ile birlikte inovasyon atölyeleri kurma kararı aldık. İnovasyon atölyelerinde dünyayı değiştireceğine inanacak kadar idealist, hayallerinin önündeki engelleri görecek kadar gerçekçi, engelleri kaldırmayı deneyecek kadar cesur, geleceğin inovatif liderlerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

12 bin inovatif lider yetişecek

Her yıl ilköğretim 7. sınıflarından başlayarak geleceğin 1.200 inovatif liderini yetiştireceğiz. Kuracağımız online platform aracılığı ile bu gençlerimizi takip edeceğiz. İnovasyon Atölyeleri sayesinde 2023 yılına gelindiğinde 12.000 inovatif lidere yetişmiş olmayı hedefliyoruz.

Bu çerçevede, 50 dezavantajlı ilköğretim okulunda İnovasyon Atölyesi kurmayı hedefliyoruz. Şu an Adana, Ankara, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Denizli, Edirne, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Kocaeli, Malatya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak’ta 30 inovasyon atölyesini faaliyete geçirdik. Kalan 20 atölyemizi Eylül ayında, Afyon, Erzurum, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Tokat, Uşak ve Van?da faaliyete geçireceğiz. Ayrıca İnovasyon Seansları,İnovasyon Kampı, Yıldız Koçluğu, İnovatif Lider Gelişim Programı ve İnovasyon Kampı etkinlikleri de düzenleyeceğiz.?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın